Mircea Sararescu

Mircea Sararescu

Secretarul Camerei Deputatilor Mircea Draghici a anuntat oficial ca a renuntat la candidatura sa pentru Ministerul Transporturilor. Astfle, deputatul de Arges a urmat gestul Olgutei Vasilescu in speranta ca dupa ce Viorica Dancila va face alte nominalizari, Klaus Iohannis la va accepta. Klaus Iohannis a tergiversat pentru mai mult de doua luni acceptare nominalizarilor la Transporturi si la Dezvoltare, guvernul nepermitandu-si ca presedintele sa mai continue acest joc politic in contextul in care executivul asigura Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. 

“Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere.

Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”, a anuntat Mircea Draghici pe contul sau de Facebook.

Argeseanul Mircea Draghici este secretar al Camerei Deputatilor, trezorier si presedinte a PSD Online la nivel national.

Președintele Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă în ce privește bugetul pe 2019 propus de PSD-ALDE și adoptat astăzi în Parlament. Conform lui Iohannis, bugetul este construit superficial și este bazat pe cifre supraestimate în raport cu realitățile economice. Acesta neglijează investițiile și prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de școli, spitale, grădinițe, susține președintele.
„Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că bugetul este construit în mod superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realitățile economice, neglijează investițiile și prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de școli, spitale, grădinițe, adică tocmai ceea ce PSD a promis și nu face. Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor și să prezinți bugetul pe 2019 drept un buget al investițiilor, când, în realitate, bugetul prevede reducerea semnificativă a investițiilor din fonduri naționale la nivel local față de anul 2018”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
Iohannis mai arată că PSD și ALDE au venit în Parlament cu proiectul de buget „cu o întârziere nepermis de mare față de termenul legal” și că bugetul rezultat „nu poate fi executat”.

Președintele invocă creșterea alocațiilor pentru copii, ca fiind „un amendament care aduce beneficii reale pentru milioane de familii din România” și „o victorie importantă a opoziției”, dar critică faptul că bugetul „neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani”.

„PSD nu doar că ignoră situația persoanelor cu dizabilități, dar pedepsește într-un mod cinic sute de mii de persoane cu dizabilități grave, precum și familiile acestora. În bugetul PSD-ALDE pe 2019, cheltuielile pentru persoanele cu dizabilități sunt lăsate integral în sarcina autorităților locale. În contextul situației critice în care sunt aduse autoritățile locale în ceea ce privește alocările bugetare, există riscul imposibilității de plată a tuturor cheltuielilor aferente persoanelor din sistemul de asistență socială”, mai susține Iohannis.

El se referă și la majorarea subvențiilor pentru partide, pe care o consideră a fi „cu atât mai revoltătoare”. „Președintele Klaus Iohannis subliniază că PSD și ALDE au dus populismul și demagogia în zona iresponsabilității grave, prin punerea în pericol a stabilității și predictibilității economice”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.
Proiectul de buget pe 2019 a fost adoptat vineri de Parlament cu 275 voturi „pentru”, 122 „contra” şi două abţineri. După ce va fi supusă controlului de constituţionalitate, legea bugetului de stat pe 2019 va fi trimisă  la Preşedinţie, pentru promulgare.

Un număr de 33.514 de proiecte de afaceri au fost înscrise în programul Start-up Nation 2018, iar lista acestora a fost publicată, informează vineri un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Peste 16.500 de firme care au aplicat în programul StartUp Nation 2018-2019 și au prevazut maximum 3 locuri de muncă în planurile de afaceri nu au șanse la finanțările de câte 200.000 de lei de la stat, după cum arată în prezent situația intermediară a aplicanților la schema de finanțare.

Din număr total de 33.514 de dosare, dintre care, 32.152 au obținut punctajul maxim (100 de puncte).

Admiterea în program se va face în ordinea descrescătoare a punctajului obținut la evaluarea planurilor de afaceri depuse online. Unul din criteriile de diferențiere în cazul punctajelor egale este numărul locurilor de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului.
 

Având în vedere numărul total de dosare depuse (33.514), numărul de planuri de afaceri care au obținut punctajul maxim (32.152) și criteriile de diferențiere în cazul punctajelor egale, doar firmele care au prevăzut crearea unui număr de peste 4 locuri de muncă au șansa de a primi ajutorul de maximum 200.000 de lei.

Potrivit datelor prezentate de ministrul pentru IMM-uri, cei mai mulți participanți au depus proiecte prin care ar fi create 3, respecti 4 locuri de muncă:

    1 loc de muncă - 40 aplicanți (0,12%)
    2 locuri de muncă - 4681 aplicanți (13,97%)
    3 locuri de muncă - 11.791 aplicanți (35,18%)
    4 locuri de muncă - 11.018 aplicanți (32,88%)
    5 locuri de muncă - 4.414 aplicanți (13,17%)
    6 locuri de muncă - 1.070 aplicanți (3,19%)
    7 locuri de muncă - 218 aplicanți (0,65%)
    8 locuri de muncă - 132 aplicanți (0,39%)
    9 locuri de muncă - 29 aplicanți (0,08%)
    Peste 9 locuri de muncă - 121 aplicanți (0,36%)

Punctaje aferente înscrierilor:

    100 de puncte - 32.152 planuri transmise
    95 de puncte - 56 planuri transmise
    90 de puncte - 300 planuri transmise
    85 de puncte - 910 planuri transmise
    80 de puncte - 34 planuri transmise
    75 de puncte - 33 planuri transmise
    70 de puncte - 17 planuri transmise
    65 de puncte - 5 planuri transmise
    60 de puncte - 2 planuri transmise
    55 de puncte - 4 planuri transmise
    50 de puncte - 1 plan transmis

Ce urmează

În maxim 5 zile vor fi publicate pe site-ul www.aippimm.ro lista cu solicitanții acceptați și lista cu solicitanții respinși. Admiterea în program se va face în ordinea descrescătoare a punctajului obținut la evaluarea planurilor de afaceri depuse online.

La punctaje egale va prevala:

    numărul locurilor de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului
    numărul de locuri de muncă ce ocupate de persoane din categoria persoane defavorizate/absolvenți după anul 2012/șomeri
    punctajul obținut la criteriul ponderea valorii echipamentelor tehnologice din valoarea totală a proiectului (secțiunea D din criteriile de evaluare)
    data și ora înscrierii în programMinisterul pentru Mediul de Afaceri a finalizat analiza înscrierilor planurilor de afaceri în programul Start-Up Nation, ediţia 2018, iar lista planurilor de afaceri, în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE), a fost publicată atât pe site-ul www.imm.gov.ro, cât şi pe www.aippimm.ro.

Cele mai multe proiecte înscrise în programul Start-up Nation 2018 sunt înregistrate în judeţul Timiş - 2014 planuri de afaceri, Bihor - 1753 proiecte şi Prahova - 1673 proiecte. La polul opus, cele mai puţine proiecte au fost înscrise în judeţele Covasna - 171, Ilfov - 207 şi Cluj - 240.

Comparativ cu anul 2017, în programul Start-up Nation 2018 au fost înscrise cu 14.217 mai multe proiecte. Cea mai mare creştere se înregistrează în Bistriţa-Năsăud, unde pentru 2018 au fost înscrise cu 1021 proiecte mai mult decât în 2017, în Bihor au fost înscrise cu 106 mai multe planuri de afaceri, iar în Constanţa cu 781 proiecte mai mult faţă de 2017.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Plenul Parlamentului a votat Bugetul României. Proiectul de buget a fost adoptat cu 275 voturi “pentru”, 122 “contra” şi 2 abţineri. 

Secretarul Camerei Deputaților, argeșeanul Mircea Drăghici a demonstrat că, deși au susținut amendamentul pentru creșterea alocațiilor copiiilor, chiar și cu o sursă de finanțare greșită, demersul celor de la PNL a fost unul pur demagogic pentru că au votat împotriva legii bugetuli de stat, deci și împotriva creșterii alocațiilor copiiilor.

"122 de voturi ÎMPOTRIVĂ și 2 ABȚINERI - Este tot ce a avut de oferit copiilor din România o Opoziție demagogică și fariseică.

Pentru că, deși au spus cu voci din ce în ce mai ridicate că datorită lor acești copii vor primi alocații mai mari, astăzi partidele de Opoziție - PNL, USR și PMP - au votat în bloc, în mod rușinos, împotriva bugetului propus pentru anul 2019.

Creșterea alocațiilor pentru copii, prevăzută în legea bugetului, a fost votată astăzi cu susținerea PSD și cu 275 de voturi!", a scris pe pagina sa de Facebook Mircea Drăghici.

Plenul Parlamentului a votat Bugetul României. Proiectul de buget a fost adoptat cu 275 voturi “pentru”, 122 “contra” şi 2 abţineri. De asemenea, pe surse, au apărut informații că opoziția va contesta bugetul la CCR pentru că nu sunt mulțumiți de faptul că au fost tăiați bani de la serviciile secrete. Culmea este că, deși a făcut mare tam-tam pe amendamentul privind creșterea alocațiilor pentru copii, PNL a votat împotriva bugetului pe 2019, deși fără acest buget nu putea fi făcută majorarea alocațiilor.

Bugetul Serviciului de Informaţii Externe s-a diminuat, în plen, cu 30.000.000 de lei, printr-un amendament care a fost iniţial respins în Comisiile de buget-finanţe.
De asemenea, Parlamentul a adoptat un amendament care prevede marirea alocatiei pentru copii de la 84 de lei la 150 lei.
Senatorii şi deputaţii au adoptat în plen şi un amendament care prevede suplimentarea bugetelor Ministerului Sănătăţii şi CNAS cu 295.000.000 lei, bani care provin din bugetul SRI. Această sumă e destinată finanţării programului privind vitamina D, a programului “Panorama”, care presupune testări prenatale ale femeilor însărcinate, programului de testare a markerilor tumorali şi programului “Diabet juvenil”.
De asemenea, bugetul Academiei Române a fost majorat în plen, printr-un amendament, cu 350.000 lei pentru editarea şi publicarea clasicilor literaturii române în ediţii ştiinţifice integrale.

Dăncilă: 2019, anul investițiilor
Înainte de votul din plen, premierul Viorica Dăncilă a menţionat că anul 2019 este “anul investiţiilor”, acestea vizând domenii precum infrastructura de transport, sănătate, construcţie de grădiniţe sau proiecte de dezvoltare locală. Dăncilă a mai precizat că sumele destinate investiţiilor au fost suplimentate cu peste 15 miliarde lei faţă de anul anterior.

Cele mai importante puncte ale bugetului pe 2019

Parlamentul a adoptat un amendament care prevede marirea alocatiei pentru copii de la 84 de lei la 150 lei.
Ministrul Finanţelor a precizat că investiţiile, în anul 2017, au fost de 26,8 miliarde de lei, în 2018 - 34,2 miliarde de lei cu 27,6% mai mult ca anul precedent, iar în 2019 prognoza este de 49,7 miliarde de lei, cu 45,3% mai mult ca anul trecut.

„Bugetul anului 2019 porneşte de la realizări concrete, în contextul în care ca urmare a poziţiilor Guvernului României, adoptate în anul 2018 vom avea pentru prima oară un excedent de trei miliarde de lei aproximativ, adică 0.3% din PIB la bugetul de pensii şi nu mai este necesar transferul de fonduri de la bugetul de stat. Se demonstrează astfel că măsura trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat a adus beneficii semnificative în economie şi pentru bugetul de stat şi că vocile critice nu au avut dreptate.Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru anul 2019 este de 34.9% din PIB. Al doilea punct, bugetul anului 2019 contribuie la creşterea veniturilor şi bunăstării populaţiei. Salariul mediu net va fi de 3.085 de lei cu peste 85% mai mare faţă de anul 2016. Începând de la 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15%. De asemenea, valoarea indemnizaţiilor sociale pentru pensionari garantată se majorează cu 10%”, a afirmat Teodorovici.

El a reiterat majorarea salariului minim brut în construcţii la 3000 de lei, dar şi majorarea salariilor de bază din anul 2019.
Un alt punct susţinut de Eugen Teodorovici ca fiind cuprins în bugetul de stat pentru anul 2019 reprezintă investiţiile în mai multe domenii.

„Bugetul anului 2019 este un buget al dezvoltării şi al investiţiilor. Au fost majorate alocările pentru investiţii cu 15,5 miliarde de lei faţă de anul 2018. Se vor finanţa cu precădere investiţiile în agricultură, sănătate , educaţie, infrastructură şi se va urmări creşterea absorbţiei fondurilor europene, atingându-se un nivel total de cheltuieli de investiţii de aproximativ 50 de miliarde de lei.Bugetul anului 2019 este un buget echilibrat. Ne concentrăm atât pe sprijinirea poziţiilor de dezvoltare cât şi pe sprijinirea poziţiilor sociale. Românii au dreptul la servicii medicale comparabile cu cele oferite la nivel european. Educaţia reprezintă de asemenea un nivel prioritar. Alocăm cu 9.9 miliarde de lei mai mult decât în anul 2018 pentru că investim în viitor. Bugetul anului 2019 îşi propune să sprijine mediul de afaceri şi piaţa muncii din România. Am creat şi promovat programe dedicate care conduc la creşterea numărului interprinderilor şi locurilor de muncă,şi care contribuie la inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, la sprijinirea şomerilor şi absolvenţilor şi la creşterea investiţiilor în tehnologii noi, inovative, de exemplu programul investim în copii, investim în viitor”, a mai spus Teodorovici, la dezbaterea de miercuri din plen.

Ministrul de Finanţe a prezentat şi bugetul autorităţilor locale.

„Bugetul anului 2019 susţine autorităţile publice locale. 2019 este primul an în care toate încasările din impozitul pe venit vor rămâne integral la bugetul local. 47.2 miliarde de lei vor fi lăsate la nivel local, cu 7 miliarde în plus faţă de 2018. Anul 2019 este primul an în care se iau măsuri concrete pentru sprijinirea localităţilor mai puţin dezvoltate şi pentru asigurarea coeziunii economice sociale. La nivel de comunăs e asigură un buget de minim 2 milioane de lei, o alocare de 1000 de lei pe locuitor. Şapte- Bugetul anului 2019 susţine în continuare cheltuieli descentralizate. Continuăm să alocăm sume defalcate pe taxa de valoare adăugată pentru finanţarea următoarelor cheltuieli ale administraţiilor publice locale. Programul pentru şcoli, bunuri şi servicii pentru unităţi de învăţământ preuniversitare de stat, cheltuieli de funcţionare a căminelor de persoane vârstnice (...)”, a afirmat acesta.

De asemenea, Teodorovici a afirmat că bugetul anului 2019 are o structură echilibrată a cheltuielilor.

„Pentru îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare cheltuielile sunt de 368,8 miliarde de lei. Cele mai importante categorii sunt finanţate în mod echilibrat. Bugetul anului 2019 are venituri estimate cu 50% faţă de 2016. Venituri estimate pentru 2019 sunt de 342,7 miliarde de lei, cu 51 % mai mari faţă de 2016.Veniturile din TVA vor creşte ca pondere în PIB cu 0.5 procente comparativ cu anul anterior”, a conchis social-democratul.

”Este absolut necesar să legăm granița de Vest cu Marea Neagră. Este necesar să recuperăm decalajele de dezvoltare din Moldova și din Sud. Programele europene vor merge cu toate motoarele turate. Am recuperat întârzierile din 2016, în 2019 avem deja multe proiecte ajunse la maturitate, care vor aduce mai mulți bani pentru investiții. Ne vom bate pentru acești bani europeni. România își dorește să fie un stat bine integrat în Europa și în același timp ne dorim un tratament egal” a spus Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este oficial urmărită penal, ea afirmând vineri la ieșirea de la Parchetul General că a luat la cunoștință acuzațiile și că are calitatea de suspect în dosarul de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă şi că a depus două cereri de recuzare. Ea a precizat că cererile de recuzare îi vizează pe procurorul de caz şi pe procurorul şef de secţie.

Update: Procurorul Gheorghe Stan, şeful Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, a respins vineri cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurului din dosarul său, Adina Florea.


„Mi s-a adus la cunoștință învinuirea. Am calitatea de suspect. Nu am comis niciodată, dar niciodată fapte penale. Nu am exercitat niciun act abuziv de extrădare a lui Nicolae Popa. Nu am discutat niciodată cu nimeni despre dosare penale, nu am discutat cu Sebastian Ghiță”, a spus Kovesi, la ieșirea din sediul Parchetului General.
Laura Codruta Kovesi a declarat, dupa ce a luat la cunostinta acuzatiile, ca nu este o coincidenta anchetarea ei in timpul procedurii de selectie a unui sef al Parchetului European, mentionand ca ii va afecta candidatura, insa va merge mai departe.

"Cu siguranta va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg, eu voi merge mai departe, ma voi prezenta la audiere in 26 februarie, pana atunci mai sunt niste etape, le voi parcurge. Nu am comis niciodata, dar niciodata, fapte penale, acuzatiile pe care le-am vazut in spatitul public aduse de un inculpat sunt pure fabulatii. Nu am avut niciun fel de atributii legate de extradarea condamntului Popa Nicolae, nu am exercitat niciun act abuziv,  nu aveam atributi. Acuzatia de luare de mita e ca as fi primit eu bani pentru extradare. Sunt doua comunicate oficiale din care rezulta ca plata s-a facut de politia romana. Nu e o coincidență, de doi ani si ceva sunt hartuita, nu sunt singura, toti cei care si-au facut treaba in magistratura au aceeasi problema, sa luam exemplul presedintelui ICCJ, al unor procurori si judecatori cercetati", a declarat Laura Codruta Kovesi.
Referitor la existanta unor fotografii in care apare alaturi de Sebastian Ghita, ca e posibil sa existe, insa din cadrul unor evenimente organizate de institutii ale statului.
"Nu am avut intalniri in afara unui cadru institutional, am participat la eveniment ale institutiilor statului, daca exista poze sunt de la acele evenimente. Pot aparea fotografii de la aceste evenimente sau poze false cum au aparut si inregistrati. Nu am discutat de aceast dosar al lui Nicolae Popa cu Sebatian Ghita", a declarat Laura Codruta Kovesi dupa audieri. Referitor la acuzatiile Elenei Udrea, potrivit carora Kovesi ar fi primit mita genti si alte astfel de bunuri, magistratul spune: "Sunt fabulatii".

Înaintea lui Kovesi, a fost audiat în acelaşi dosar, în calitate de martor, Victor Ponta. El a stat două ore şi jumătate în sediul Parchetului General, iar la ieşire a fost huiduit.

Dosarul în care este audiată Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Descoperire macabră în locul de promenadă preferat al piteștenilor. În urmă cu puțin timp, un bărbat a fost găsit mort în pădurea Trivale, aproape de restaurantul Cornul Vânătorului. Anchetatorii urmează să stabilească identitatea bărbatului și condițiile în care acesta și-a pierdut viața. Bărbatul, fost jurist al firmei de construcții Metabet din Pitești, era dispărut încă din luna decembrie a anului trecut. El a fost găsit spânzurat și într-o stare avansată de putrefacție de un piteștean aflat în plimbare.

Victor Ponta este audiat la Parchetul General. Fostul premier a fost citat în dosarul lui Kovesi, la Secția pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați. Șeful Pro România este cel care a numit-o pe Kovesi la conducerea DNA, după o înțelegere cu Traian Băsescu.

”Am fost citat ca martor, din fericire. Ultima dată când ne-am văzut aici eram în cârje și inculpat, acum sunt martor și pe picioarele mele. Nu știu ce voi fi întrebat. Am fost citat ieri. Pot să spun un singur lucru, adevărul. Sunt procuror, sunt om al legii. N-o să mint pentru nimeni, niciodată. Nu sunt o victimă. Nu sunt deloc o victimă” a spus Victor Ponta la intrarea la audieri.
Victor Ponta a vorbit și despre momentul în care Kovesi l-ar fi vizitat pe Sebastian Ghiță într-o vie din zona Ploieştiului: „Faimoasa întâlnire din via domnului Ghiță a avut loc în anul 2010 sau 2011 când doamna Kovesi nu era șefă la DNA și eu nu eram prim-ministru. Era la Parchetul General. Nu (s-a discutat despre dosare, n. red.) că nu era la DNA doamna Kovesi iar eu nu eram prim-ministru.”
Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată, vineri, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Miercuri, Laura Kovesi a declarat că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de şef al Parchetului European.

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a punctat un aspect care este uitat în dezbatarea publică de la aflarea faptului că fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi urmează să fie audiată în calitate de suspect de secția de investigare a magistraților pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în urma unei plângeri făcute în decembrie de Sebastian Ghiță în privința modului în care a fost adus în țară fostul șef al FNI, Nicolae Popa. 

De altfel, Andrei Gerea a aflat în direct știrea chiar de la Laura Codruța Kovesi care a intervenit telefonic în emisiunea Jurnal de seară de la Digi 24, acolo unde vicepreședintele ALDE era invitat. "Când noi, cei din ALDE am spus că lucrurile în justiție nu sunt tocmai în regulă, am avut în vedere foarte multe situații similare care au vizat inclusiv politicieni, pentru că în zona politică au fost făcute jocuri de putere și au fost schimbate destine. Așa cum am susținut mereu, prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze, și am spus asta nu o dată. Lucrurile trebuie puse la punct. Și un singur lucru aș vrea să mai remarc: Această secție funcționeazăîn cadrul Parchetului General, totuși nu este în subordinea vreunui politician", a subliniat deputatul Andrei Gerea, care distruge astfel campania mediatica a lui Iohannis - PNL, USR, PLUS.

Mircea Drăghici s-a alăturat unui demers extrem de important și necesar.  Înainte de votul pentru bugetul pe 2019, social-democrații au decis să transfere de la capitolul destinat finanțării partidelor 140 de milioane de lei pentru programul guvernamental care asigură o masă caldă în școli. „Astăzi (n.r. marți), președintele PSD Liviu Dragnea a propus - iar comisia de Buget a aprobat - diminuarea bugetului pentru finanțarea partidelor politice cu 140 milioane de lei.

Banii vor fi transferați către Educație, pentru infrastructura necesară derulării Programului Guvernamental "Masă caldă în școli". M-am alăturat în calitate de coinițiator acestui demers important și necesar pentru calitatea educației și a alimentației celor mici”, a anunțat Mircea Drăghici.
 

Pagina 1 din 151