Tibi Ușeriu la întoarcerea în țară: Nu mi-a fost ușor!

Maratonistul Tiberiu Uşeriu a declarat, joi dimineaţă, la sosirea pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, unde a fost întâmpinat de sute de persoane, că printre cele mai grele momente din timpul ultramaratonului arctic a fost acela când i-a degerat un deget de la picior, dar a adăugat că era un lucru la care se aştepta.

"După trei zile de concurs, cam toate momentele devin grele, la un moment dat. (...) Nu mi-a fost uşor. La un moment dat, mi-a degerat un deget de la piciorul stâng, după care mi-am schimbat puţin mersul şi mi-am schimbat puţin toată cadenţa şi am început să am probleme la picioare, răni. Dar bineînţeles că ştiam ce mă aşteaptă, cumva am gestionat situaţia aşa cum am putut, până la finalul cursei", a mărturisit Tiberiu Uşeriu, citat de Agerpres.

El a mai spus că se simte obosit deşi, din punct de vedere fizic, este refăcut.

"Sunt puţin obosit, zburăm de 16 ore şi n-am avut timp de recuperare. Din punct de vedere fizic, m-am refăcut. Am stat pe antibiotice primele cinci zile, pentru că aveam ceva infecţii. (...) Cel mai rău am venit anul trecut, aveam mult mai multe degerături, mult mai multe răni. Din punct de vedere fizic, anul acesta sunt destul de bine", a completat Uşeriu.

El a lăsat să se înţeleagă că, după ce a câştigat de trei ori competiţia, este posibil să nu mai participe la ea anul viitor şi să-şi găsească alte proiecte.

"Ce urmează, nu ştiu. Cred că în competiţia aceasta o să fac o pauză, dar nu zic sigur, pentru că nu se ştie. Dar va trebui să mai fac şi altceva. Asta o am de trei ori, cam ştiu ce e acolo, n-o să mai fie nou pentru anul viitor", a menţionat Tiberiu Uşeriu.

Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu, în vârstă de 44 ani, a reuşit să câştige, în urmă cu o săptămână, pentru a treia oară consecutiv din tot atâtea participări, maratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, având în vedere că se desfăşoară în zona Cercului Polar.

Latest Tweets

Vide! Dan Puric și Bebe Cotimanis la Universitatea din Pitești https://t.co/vTiqeplg3Z
Camera Deputaților, vot final: Persoanele condamnate la până la 5 ani pot executa pedeapsa la domiciliu sau în week… https://t.co/ovHPt1uj1O
Anunțul făcut de Raed Arafat după incendiul de la Cetatea Poenari https://t.co/WxY3zIYyFK
Ministrul Mediului: Pe A1 va fi o stație de alimentare pentru mașinile electrice și hibrid. Mioveniul, singurul ora… https://t.co/CCYuWb8N0R
DIICOT, percheziții în Pitești într-un dosar cu prejudiciu uriaș https://t.co/FQFAliOE4r
Follow ProARGES on Twitter