Veste bună pentru cei care lucrează pe drepturi de autor. Formularul unic, adoptat de Senat

Senatul a adoptat Ordonanţa de urgenţã a Guvernului privitoare la introducerea formularului unic. Documentul comasează şapte declaraţii fiscale pe care contribuabilii trebuiau să le depună, anual, la ANAF.

Termenul de depunere pentru acest an al formularului unic este 15 iunie, iar contribuabilii au posibilitatea să de pună declaraţia şi on-line, ceea ce le va aduce deduceri de cheltuieli.
Plata contribuțiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019. Evaluarea pentru încadrearea ca plătitor de CAS și CASS se va face în funcție de venitul estimat pentru anul curent. De asemenea, persoanele fizice vor avea posibilitatea de a-și rectifica declarația până la termenul de plată.

O altă noutate este legată de posibilitatea contributorilor de a depune online declarația unică.
Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a explicat că vor fi acordate reduceri în cazul în care se fac plăți anticipate.

"Mergem pe un mecanism de a stimula contribuabilii să depună această declaratie unică în sistemul online și pentru acest lucru acordăm o reducere de 5% a obligațiilor de plată față de stat. Mai mult, dacă se face o plată anticipată pentru veniturile estimate în anul în curs, până la final de an, până pe 15 decembrie, mai sunt 5% reducere. Deci, un contribuabil poate avea în total 10% reducere pentru obligațiile fata de stat, dacă depune online și plata e anticipată”, a afirmat Teodorovici.

El a mai precizat că În cazul drepturilor de autor, S-A mers pe ideea stopajului la sursă și scutirea celor care sunt și salariați a obligațiilor de plată pentru CAS și CASS. Este o abordare care a mai fost, este o abordare normală și este de bun augur celor care sunt vizați de acest nou mecanism.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.