Se modifică plafonul impus pentru depunerea Declaraţiei Unice

Obligativitatea depunerii Declaraţiei Unice se va aplica pentru mai puţine persoane fizice care obţin venituri extrasalariale, având în vedere că plafonul va fi de 24.600 lei, faţă de 22.800 lei în prezent.
 Majorarea se datorează creşterii salariului minim pe economie de la 1.900 lei în prezent, la 2.050 lei, în cazul în care salariul minim va ajunge la 2.070 (aşa cum se vehiculează pentru a creşte netul cu 100 lei), plafonul pentru depunerea Declaraţiei Unice va fi 24.840 lei. Plafonul de la care se datorează contribuţii de asigurări pentru toate tipurile de venituri extra salariale cumulate este de 12 salarii minime brute. Creşterea salariului minim îi ajută pe cei care se încadrează acum în plafon, o parte dintre aceştia nemaifiind obligaţi să depună Declaraţia Unică anul viitor, dacă nu le cresc şi veniturile extrasalariale astfel încât să obţină peste 24.600 lei pe an.
Principiul este că această contribuţie pe care o calculez la venitul estimat se face pe salariul minim din anul respectiv. Deci pe 2018 la salariul minim din 2018 şi la anul pe salariul minim din 2019. Dacă se schimbă salariul minim în timpul anului, degeaba, declaraţia a fost depusă. La anul o să piardă ceva din persoanele care erau acum peste plafon şi la anul nu mai sunt”, a declarat Alexandra Smedoiu, partener Deloitte, menţionând că beneficiile bugetare prin creşterea salariului minim este mare.

 Marţi seara, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat, la TVR 1, că salariul minim pe economie poate să fie majorat la 2.050 de lei, înainte de începutul anului viitor.  La rândul ei, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat miercuri că salariul minim ar putea creşte la 2070 lei pentru a se respecta promisiunile din programul de guvernare de creștere anuală cu câte 100 de lei a salarului minim.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.