ANRE vrea să ne dea o mare lovitură! Cei care solicită racordarea la curentul electric vor plăti și lucrările

ANRE, adică agenția care ar trebui să ne protejeze de cartelurile și de felul în care cresc tarifele fără opreliști în energie pentru ca unii băieți deștepți să facă grămezi de bani pe cârca noastră, a introdus o nouă reglementare care, în momentul actual, se află în faza de proiect. Această reglementare face referire la extinderea rețelelor de distribuție.
“S-a prevăzut posibilitatea de cofinanțare de către utilizatorii – persoane fizice și juridice care au solicitat racordarea la rețeaua electrică de interes public din zona în care autoritatea publică solicită dezvoltarea de rețea pentru electrificare sau pentru extinderea rețelei”, scrie în nota de fundamentare a proiectului de ordin care modifică reglementarea actuală.
“Astfel, operatorul trebuie să calculeze valoarea totală a lucrării și valoarea eficientă a acesteia, urmând a finanța lucrarea:

– integral, în cazul în care valoarea eficientă este mai mare de 80% din valoarea totală a investiției,
– exclusiv cota eficientă, în cazul în care valoarea eficientă se încadrează între 50% și 80% din valoarea totală a investiției,
– jumătate din valoarea totală a lucrării, în cazul în care valoarea eficientă este mai mică de 50% din valoarea totală a investiției”, scrie în metodologie, citat de Economica.net.

“În cazurile în care operatorul nu este obligat să finanțeze integral lucrarea conform regulii de cofinanțare menționată mai sus, autoritatea publică, în comun cu utilizatorii care au solicitat racordarea la reţea, trebuie să asigure finanţarea lucrărilor cu diferența până la valoarea totală a acestora. Utilizatorii menționați sunt obligați să suporte cel puțin 20 % din cota de finanțare care revine în comun autoritații publice și utilizatorilor”, mai scrie în noua metodologie.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.