Când începe montarea contoarelor inteligente pentru energie electrică în Argeș

Pentru fiecare consumator onest, montarea unui contor inteligent care permite monitorizarea consumului și transmite indexul la intervale scurte de timp reprezintă o opțiune pentru a cunoaște exact consumul real pe care îl face, dincolo de pierderile de pe rețea, dar și să își gestioneze eficient consumul de energie.

Doina Vornicu, directorul de operaţiuni al Grupului CEZ în România, a precizat grupul va derula în județul Dolj un proiect pilot din fonduri europene prin care se vor monta 10.000 de contoare smart care transmit direct indexul, se reglează de la distanţă şi permit deconctarea şi reconectarea de la distanţă. Din 2019, aceste contoare ar ajunge şi în Argeş, însă deocamdată grupul este concentrat pe investițiile în retehnologizare pentru eficientizare și reducerea pierderilor de pe rețea, urmând ca ulterior montarea acestor contoare să devină o prioritate.
Grupul CEZ România a lansat, ieri, la Piteşti, primul Raport de impact din domeniul energiei electrice, prin care și-a calculat amprenta la nivelul societăţii româneşti. Grupul CEZ în România este reprezentat prin 8 companii – Distribuție Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power. Este prezent pe piață românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuție a energiei electrice Electrica Oltenia SA.După procesul de separare a activităților (unbundling) încheiat cu succes în anul 2007, Distribuție Energie Oltenia (fosta CEZ Distribuție) asigură alimentarea cu energie electrică a șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și industriali care depășește 1,4 milioane de clienți.

Deține în România și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac și Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiție de 1,1 miliarde euro și conține 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcțiune la sfârșitul anului 2012.
Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România deține în portofoliul sau sistemul hidroenergetic de lângă Reșița, județul Caraș-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 și Breazova) și amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug și Secu. Grupul CEZ a investit în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reșița în scopul creșterii eficienței, capacitatea de producție ridicându-se de la 18MW la circa 22 MW după finalizarea procesului de modernizare.
Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.