Grevă spontană la Dacia! Angajații sunt împotriva disponibilizărilor. Francezii aduc noi roboți

O parte dintre angajații secției Montaj de la Dacia au întrerupt lucrul aproape de schimbul de tură. Aproximativ 500 de oameni și-au manifestat nemulțumirea față de anunțul că 100 de posturi ar urma să fie externalizate ca urmare a robotizării. Ar exista totuși un acord ca angajații să rămână pe secție, dar în alte posturi.

Deocamdată nu a fost dat niciun comunicat oficial nici din partea patronatului și nici din partea sindicatului de la Automobile Dacia. În ciuda asigurărilor primite, muncitorii s-au arătat sceptici și cred că vor rămâne fărăr locuri de muncă.

Cert e ca aceasta acțiune vine înainte de începutul anului, atunci când se face negocierea pentru contractul colectiv de muncă valabil pentru 2019.


La Oltchim, companie care deține o parte din Arpechim, peste 50 de angajați au protestat fața de intenția patronatului de a face restructurări. Aproximativ 1.000 de angajați nu și-au semnat contractele colective de muncă, nemulțumiți de ofertele primite, adică salarii mici și lipsa primelor.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.