Teodorovici recunoaște că a fost discutată o posibilă înghețare a salariilor bugetarilor

Salariile bugetarilor nu vor fi înghețate, iar începând cu anul viitor vor fi aplicate creșterile prevăzute în legea salarizării, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul spune că a fost o astfel de discuție la Guvern, și că măsura înghețării salariilor în sectorul bugetar a fost avansată în cadrul schimburilor de informații dintre Guvern și Comisia Europeană, care era preocupată de o eventuală depășire a deficitului bugetar, dar că forul european este preocupat de rezultat, de respectarea țintelor asumate, și nu de modul în care se ajunge la aceasta.

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a făcut public recent un document care prezenta o serie de măsuri de austeritate care vor fi aplicate din 2019 și nu va mai aplica Legea salarizării unitare. Documentul a fost trimis Comisiei Europene de către ministrul Finanțelor și avansa posibilitatea înghețării salariilor în sectorul bugetar în 2019.Ulterior, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu se pune problema unor înghețări a salariilor în contextul în care Români înregistrează creșteri economice.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.