Video! N-a putut să nu se laude cu el! Un șeic a postat imaginile în premieră! Cum arată primul SUV de la Rolls-Royce, cel mai scump din lume

Rolls-Royce, Cullinan. Așteptat de mai toți bogații lumii pentru că este primul SUV al mărcii de lux britanice. Un șeic nu a putut să se abțină și a postat practic primele fotografii cu acest model de mașină care tocmai ce i-a fost trimis acasă. Dezvăluirile șeicului au venit cam în aceleași timp cu lansarea oficială a modelului de către grupul Rolls-Royce.


Rolls-Royce a ales numele Cullinan care este deja celebru, reprezentând cel mai mare diamant descoperit vreodată. Acesta a fost scos la suprafață în anul 1905 în Africa de Sud și avea inițial 3106 carate.

Rolls-Royce Cullinan nu este doar primul SUV din istoria mărcii, ci și cel mai scump SUV de serie de lume. Bijuteria britanicilor costă 325.000 dolari. În schimbul respectivei sume de bani, clientul primeste (inclusiv) o motorizare V12 twin-turbo, cu capacitatea cilindrica de 6.75 litri. Valorile maxime inscrise in cadrul fisei tehnice se ridica la 563 CP si 850 Nm, iar livrarea acestora se face catre toate cele patru roti, prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte de viteza. Consumul: 15 litri la 100 de kilometri.


Ca și dimensiuni, Rolls-Royce Cullinan are o lungime de 5.341 de mm, o lățime de 2.164 de mm și o înălțime de 1.834 de mm. Mașina cântărește 2660 kg. Automobilul este disponibil cu sistem de tracțiune integrală, cu patru roți directoare. Sub capotă, Rolls-Royce Cullinan are un motor V12 de 6.75 litri care produce 571 de cai putere. Viteza maximă a SUV-ului este limitată la „doar” 250 km/h.

Când vine vorba despre capacitatea portbagajului, Cullinan este extrem de încăpător. În cifre, acest lucru înseamnă fix 560 litri. Dacă se rabatează bancheta din spate, volumul crește la 1930 litri.

O noutate este faptul că automobilul „se lasă” cu 40 de mm atunci când se descuie mașina, pentru ca pasagerii să nu facă eforturi prea mari să se urce în SUV. Noul Rolls-Royce Cullinan are un hayon ce va fi acționat electric, iar doi dintre cei trei pasageri din spate pot beneficia de scaune reglabile din punct de vedere electric.

Suspensia modelului va fi controlată prin intermediul unui buton poziționat pe tunelul mediat denumit de compania britanică “Everywhere”. Astfel, mașina va putea rula pe orice tip de teren accidentat

Siguranța este prioritară pentru Rolls-Royce astfel că cel mai scump SUV de serie din lume vine echipată cu o multitudine de sisteme de siguranță printre care amintim Collision Warning, Lane Change Warning, Night Vision etc.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.