Joi, 31 Iulie 2014 04:16

Exclusiv Guvernul a rupt SCN de RAAN. SCN Mioveni devine Regia Autonoma pentru Tehnologii pentru Energia Nucleara (RATEN)

Guvernul a decis în şedinţa de miercuri ruperea Sucursalei Cercetări Nucleare Mioveni de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin.
Astfel, a fost înfiinţată Regia Autonoma pentru Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), care va avea sediul la Mioveni. 
"Organizarea activităţii de suport tehnic şi ştiinţific pentru energetica nucleară în regia naţională de interes strategic RATEN va permite participarea în nume propriu la licitaţii interne şi internaţionale pentru lucrări în domeniile specifice de activitate, accesul la fondurile structurale europene şi o mai bună gospodărire a resurselor materiale şi umane în scopul cointeresării întregului personal în menţinerea si dezvoltarea competentei ştiinţifice şi tehnice pentru dezvoltarea energeticii nucleare", se precizează în Hotărârea de Guvern. În martie 2013, sute de angajaţi de la ICN au protestat pentru că nu şi-au primit salariile din cauza datoriilor de peste 170 milioane de euro ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta-Turnu Severin. deşi RAAN a intrat în insolvenţă, ICN era pe profit, graţie contractelor pe care le are încheiate, după cum explica şi directorul SCN Piteşti, Constantin Păunoiu.