Valeca a discutat cu ambasadorul SUA despre reactorul de la Mioveni

Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca a discutat ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre proiectele importante pe care ministerul pe care îl are în subordine. Printre subiectele abordate a fost și acela al reactorului de generație 4 aflat în stadiul de proiect la ICN Mioveni, ca o posibilă cooperare cu statele unite în domeniul energetic. 

În cadrul reuniunii, care a avut drept scop discutarea posibilităților de intensificare a cooperării științifice intre cele doua țări, ministrul Valeca a evidențiat cele trei mari proiecte de infrastructură de cercetare pan-europeană, printre care și proiectul ALFRED. 
Un alt subiect important abordat în cadrul discuțiilor a fost cel legat de actualizarea Acordului dintre guvernele SUA și României, prin care se încurajează cooperarea științifică între instituții din cele două țări, dar și despre un viitor memorandum dintre ministerul Cercetării și Departamentul de Energie al SUA.

Meteo

Mostly sunny

23°C

Pitesti

Mostly sunny
Humidity: 34%
Wind: S at 11.27 km/h
Tuesday
Mostly cloudy
10°C / 27°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C
Thursday
Mostly sunny
12°C / 26°C
Friday
Scattered showers
13°C / 27°C

Latest Tweets

VIdeo!Niculina Stoican și Andra au făcut show de Simfonia Lalelelor https://t.co/z0Lh4s1NeH
Dan Puric vine la Universitatea din Pitești în memoria lui Gheorghe Ceaușu https://t.co/FsKtcquQS8
Voluntarii au adunat 500 de saci cu deșeuri în Mioveni https://t.co/Y6tjh7rKUa
Video! Tudorache: Memorialul Închisoarea Pitești și Casa Elisabetei Rizea din Nucșoara, puncte cheie ale rezistențe… https://t.co/uCuMeWxOVZ
Video! Incendiu la Cetatea Poenari https://t.co/kAZTjyQFXz
Follow ProARGES on Twitter