Yildiz Entegre a lansat cea mai mare investiție în Argeș în 2017 în prezența ambasadorului Turciei (video)

Astăzi a avut loc ceremonia prin care Compania turcească Yildiz Entegre a anunțat începerea construcției unei noi fabrici în comuna Oarja din județul Argeș. Investiția estimată este de 150 de milioane de euro si va genera aproximativ 450 de locuri de muncă pe plan local. 

Yildiz Entegre este unul dintre cei mai importanți producatori mondiali de placi de lemn, cu o capacitate de producție de peste 8.500 mc pe zi. Compania are sediul în orașul turcesc Kocaeli. La inaugurare a vorbit chiar patronul companiei. Ismail hakki Ildiz este CEO-ul companiei, și reprezintă a patra generație a acestei afaceri de familie transformată într-o multinațională de succes.  La eveniment a fost prezent și ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, Osman Koray Ertaş. “Turcia este cel mai mare partener comercial al României în acest moment, cu schimburi comerciale în valoare de 10 miliarde euro iar investițiile turcești în România depășesc 6 miliarde de euro. Avem un tablou favorabil al acestei relații și targeturi ambițioase. Sunt foarte multe societăți care activează în România de mult timp și reinvestesc profitul tot în economia românească” a declarat Excelența Sa, Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, prezent la eveniment.

Nu au lipsit nici autoritățile locale: șefi de instituții, primari, dar și conducerea CJ Argeș. Dan Manu și-a exprimat satisfacția că firma din Turcia a venit să investească în Argeș și pentru că apreciază calitatea profesională a angajaților. 

 Compania va angaja, până la finalul anului, un număr total de 450 de angajați, din care majoritatea sunt ingineri și lucrători specializați. 50 dintre aceștia au beneficiat de traininguri specializate în fabricile companiei din Turcia, urmând ca activitatea de perfecționare a angajaților să continue pe măsura completării echipei de specialiști.

Gigantul din Turcia, unul dintre principalii jucători pe piața externă, vrea, în prima fază, construirea unei fabrici pentru productia de MDF (Medium Density Fibreboard), material folosit în industria mobilei și considerat de o calitate mai ridicată față de PAL. Yildiz Entegre vrea să exporte 80% din producția de la Oarja.

 

Meteo

Partly cloudy

21°C

Pitesti

Partly cloudy
Humidity: 37%
Wind: SE at 11.27 km/h
Tuesday
Mostly cloudy
10°C / 27°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C
Thursday
Mostly sunny
12°C / 26°C
Friday
Scattered showers
13°C / 27°C

Latest Tweets

VIdeo!Niculina Stoican și Andra au făcut show de Simfonia Lalelelor https://t.co/z0Lh4s1NeH
Dan Puric vine la Universitatea din Pitești în memoria lui Gheorghe Ceaușu https://t.co/FsKtcquQS8
Voluntarii au adunat 500 de saci cu deșeuri în Mioveni https://t.co/Y6tjh7rKUa
Video! Tudorache: Memorialul Închisoarea Pitești și Casa Elisabetei Rizea din Nucșoara, puncte cheie ale rezistențe… https://t.co/uCuMeWxOVZ
Video! Incendiu la Cetatea Poenari https://t.co/kAZTjyQFXz
Follow ProARGES on Twitter