VIDEO Dacia a prezentat oficial noul model Duster la Frankfurt

By Septembrie 12, 2017 3477

Dacia a prezentat oficial noul SUV Duster la Frankfurt. Dacă exteriorul a fost dezvăluit în urmă cu două săptămâni, surpriza de astăzi a venit din interior. Dacia face un pas major în procesul de înnoire a gamei sale, odată cu prezentarea Noului Duster, un SUV cu design modern și atrăgător.

Partea frontală vine cu o nouă semnătură luminoasă a LED-urilor diurne, cu o grilă încadrată de blocuri optice noi, cu nervuri redesenate pentru capotă și cu scutul amplasat în partea inferioară a barei frontale.

Parbrizul este amplasat cu 100 mm mai în față și mai înclinat comparativ cu vechiul model, noi bare de pavilion, pasaje ale roților ceva mai generoase și jante de 17 inch.

Noua generație Duster măsoară 4,3 metri lungime, are o lățime de 1.8 și o gardă la sol de 210 mm. Potrbagajul măsoară 445 de litri în varianta 4x2, respectiv 376 litri în versiunea 4x4. Unghiul de atac ajunge la aproximativ 30 de grade, în timp ce unghiul de degajare măsoară 33 de grade.
Spre deosebire de exterior, unde designerii Grupului Renault au ales o cale „conservatoare” și au mizat pe o evoluție a conceptului care stă la baza lui Duster, interiorul se schimbă radical ca aspect, ergonomie și calitate percepută. Chiar dacă Duster rămâne în continuare fidel logicii de bază a unei mașini concepute pentru a fi durabilă, cu materiale dure în prim-plan și fără prea multe „finețuri” la capitolul opțiuni de personalizare cromatică, modul în care designerii au așezat piese puzzle-ului ne înfățișează o mașină complet diferită față de cea anterioară, scrie Automarket.ro.

Duster oferă scaune noi mai confortabile și mai ușor de reglat. Lungimea șezutului a fost mărită cu 20 de mm, iar tetierele reglabile sunt noi. Scaunul șoferului dispune de reglaj lombar și de un mecanism care îi permite reglarea pe înălțime (60 mm).

Bordul se schimbă complet. Apar cinci noi aeratoare, dintre care trei sunt așezate central. Noul volan cu patru brațe care poate fi ajustat în înălțime (40 mm) și în adâncime (50 mm).

Duster va permite pornire fără cheie printr-un buton de Start. Poziția display-ului se schimbă, iar acesta este așezat mai sus, în raza vizuală a șoferului.

Tot la capitolul display-uri trebuie semnalată apariția unuia central, așezat între ceasurile de bord analog. Acesta este alb-negru, seamănă foarte mult cu ce am văzut până acum pe Nissan Qashqai și oferă informații vitale legate de mașină, implicit nivelul de carburant, cifrele computerului de bord, viteza de deplasare sau momentul optim pentru schimbarea treptelor de viteză.

Apare un sistem de climatizare automată care schimbă nivelul de confort pe care Duster îl oferă clienților săi.

Butoanele suplimentare de pe bord primesc și ele o nouă înfățișare și reprezintă la rândul lor un pas serios înainte pentru Duster. Ele sunt de tip „clapetă” și se apasă în jos.

La nivel tehnologic, noul Duster crește serios în comparație cu vechea generație.

Cel mai interesant astfel de sistem este Multi View Camera, care utilizează patru camere (cea de marșarier, una montată în partea frontală și două integrate în oglinzile laterale) pentru a-i oferi celui de la volan informații importante la rularea în off-road sau în parcările înghesuite. Varianta Dacia a Around View Monitor-ului apărut în Alianță în premieră acum 5 ani pe Nissan Qashqai.

Duster va oferi un sistem de avertizare pentru unghiul mort. Cu ajutorul unor martori luminoși integrați în oglinzi.

Noul SUV va avea disponibile și comenzi vocale. Acestea sunt accesibile prin acționarea unui buton aflat pe volan.

Noua generație Duster este echipată cu motoarele pe benzină SCe de 1.6 litri și 115 cai putere (în versiunea 4X2) și TCe de 1.2 litri și 125 de cai putere (în versiunile 4X2 și 4X4) asociate cu o cutie de viteze manuală. Oferta diesel include propulsorul dCi de 1.5 litri în versiuni de 90 de cai putere (în versiunea 4X2) și 110 cai putere (în versiunile 4X2 și 4X4). Versiunea de 110 cai putere poate fi echipată cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC.
 

Meteo

Mostly sunny

14°C

Pitesti

Mostly sunny
Humidity: 64%
Wind: NNW at 11.27 km/h
Monday
Partly cloudy
10°C / 24°C
Tuesday
Partly cloudy
10°C / 26°C
Wednesday
Partly cloudy
11°C / 25°C
Thursday
Mostly sunny
11°C / 26°C

Latest Tweets

Video! Mărturii teribile de la foștii deținuți politici ai Închisorii Pitești. S-a deschis expoziția permanentă Mem… https://t.co/l21lCpMnoP
Video! Ambasadorul Marii Britanii în Argeș: Ce s-a întâmplat la Închisoarea Pitești nu trebuie să fie uitat! https://t.co/3JFklKpPy9
Apartamente, sute de bunuri imobile și autoturisme ale omului mafiei italiene din Pitești, puse sub sechestru https://t.co/vJaVwQLtrw
Uniunea Arhitecților din România, vizită de documentare la Cula Racovița din Mioveni https://t.co/bjYjnFiOfV
Un primar și-a sărbătorit ziua la...muncă! https://t.co/caY6uwBRFy
Follow ProARGES on Twitter