Renault a pariat pe Loganul sub 5000 de euro dar va da lovitura cu noul Duster de 20.000 de euro

By Noiembrie 28, 2017 5057

Lansată recent, cea de-a doua generaţie a SUV-ului Duster poate aduce 3,6 miliarde de euro anual în România şi poate duce Automobile Dacia la afaceri anuale de peste 5 miliarde de euro. În prezent, noul model Duster reprezintă cel mai scump model de mașină asamblat în România și reprezintă în prezent peste 60% din producția uzinei de la Mioveni.

Renault a surprins piața internațională promițând că va scoate cel mai ieftin automobil, cu un preț de sub 5000 de euro. În 2017, specialiștii estimează că noua generație de SUV Duster, cea mai scumpă de până acum, care se ridică la peste 20.000 de euro, ar putea fi marele succes al Renault în Europa.
Francois Mariotte, directorul de vânzări şi marketing pentru marca Dacia în cadrul Grupului Renault a estimat că o treime din vânzările noului Duster la nivel european va fi din gama Prestige, model care ajunge și la 22.000 de euro în Franța.
În România, preţul de pornire pentru noul Duster este de 12.350 de euro cu TVA, iar în versiunea de top, Prestige, Duster ajunge la 18.750 de euro cu motorizare diesel de 110 CP şi tracţiune integrală. Cu toate opţionalele, inclusiv cu tapiţerie din piele naturală, acces pe bază de card, preţul ajunge la puţin peste 20.000 de euro. Duster este considerat de francezi un automobil 100% românesc, fiind proiectat aproape integral în România în birourile Renault Technologie Roumanie din North Gate, din Pipera, în timp ce testele au fost realizate la Titu, în timp ce producţia este realizată numai la Mioveni. De altfel, uzina Dacia va fi în continuare singura ce va asambla modelul Duster sub sigla autohtonă pentru cele 44 de pieţe, dar și sub sigla Renault, în piețe precum Ucraina, Egipt sau ţări din Orientul Mijlociu precum Israel. Din 2004 Dacia a vândut în total 5 milioane de automobile, produse la Mioveni, Tanger şi Casablanca. Dintre acestea, prima generaţie a Duster reprezintă 1,1 milioane de unităţi. Producţia uzinei de la Mioveni ar putea creşte spre 400.000 de unităţi anul viitor.
În aceste condiții, mai rămâne doar ca România să poată asigura infrastructura rutieră și feroviară necesară pentru a permite transportul pieselor și al produselor finite către și dinspre fabrica de la Mioveni în afara țării.

Meteo

Partly cloudy

18°C

Pitesti

Partly cloudy
Humidity: 56%
Wind: W at 0.00 km/h
Friday
Partly cloudy
9°C / 20°C
Saturday
Sunny
7°C / 20°C
Sunday
Sunny
9°C / 25°C
Monday
Mostly sunny
11°C / 23°C

Latest Tweets

Cu nașul în suflet și cu euro în conturi! Boureanu a împărțit și nevasta și banii din șpagă cu nașul Sebastian Vlăd… https://t.co/MzgHDPPP5i
Ce întrebare veți primi de la Facebook. Plus, ce funcție controversată ar putea fi reintrodusă https://t.co/vNmHsJYKyI
Sfaturile lui Dragnea pentru PSD. Întrebarea corectă este de ce a renunțat Argeșul la ministru. Au fost prea blânzi… https://t.co/0mPJ7iqa0n
Live text și Video! Declarații Liviu Dragnea la Pitești https://t.co/AWUsZb0L0w
Revoluția Generației de Aur așteaptă. Burleanu l-a învins pe Ionuț Lupescu https://t.co/rPfDXx1GWK
Follow ProARGES on Twitter