Marți, 20 Februarie 2018

Unii cu faptele, ceilalți cu vorbele: Începe asfaltarea. DN 73 a fost predat constructorului

Luni, 19 mai, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău s-a semnat procesul verbal de predare – primire a DN 73 între secția de Drumuri Naționale Argeș și constructor urmând ca lucrările de modernizare a drumul național 73, Pitești – Câmpulung să înceapă în câteva zile. Investiția are în acest moment finanțarea asigurată de la bugetul de stat. Lucrările vor dura 2 ani, pentru asfaltarea celor  116 kilometri, de la Pitești la Brașov.

“Este o promisiune care se realizează. Constructorul va începe lucrările. Astăzi (luni, 19 mai 2014) s-a semnat procesul verbal de predare – primire a DN 73 între secția de Drumuri Naționale Argeș și constructor. În următoarele zile se vor amplasa însemnele și jaloanele de lucru și se vor începe lucrările de modernizare a șoselei, rigolelor, podurilor, podețelor, intrărilor și ieșirilor în drumul național.  Această investiție înseamnă un drum de o calitate superioară, o cale rutieră modernă care face legătura între Muntenia și Brașov, o promisiune pe care Consiliul Județean Argeș și Guvernul României o onorează față de cetățeni” a spus Florin Tecău, președinte Consiliul Județean Argeș.

“Lucrarea constă în modernizarea DN73. În cîteva zile vor începe şi lucrările. Mai sunt de făcut nişte demersuri normale pentru o astfel de investiţie. În prima fază, vor fi asfaltaţi 47 de kilometri, de la Piteşti la Câmpulung. Valoarea investiției este de aproximativ 300 de milioane de lei. Durata execuției pentru DN 73, Pitești – Brașov, este de 28 de luni” a precizat Sorin Enescu, director general STRACO  Grup.

„Este o investiţie de modernizare a acestui drum naţional dar şi a peste 43 de podeţe, intrări şi ieşiri din localităţi în drumul naţional, reabilitarea celor 3 poduri mari , Furnicoşi, Râul Doamnei şi Râul Târgului. Aştept începerea lucrărilor, derularea şi încheierea lor pentru ca toată lume să fie mulţumită în Argeş” a adăugat Gheorghe Mihăiţă, director Secţia Drumuri Naţionale Argeş.

Citeste si
Umilință! Mircea Drăghici îl pune pe Ion Popa să îi ceară scuze lui Dan Șova
Exclusiv! Florin Tecău: Pe 19 mai încep lucrările de modernizare pe DN 73!
Sova: Săptămâna viitoare încep lucrările pe DN 73 Piteşti- Câmpulung- Braşov

Read 4160 times