Europarlametnarul Laurențiu Rebega se implică în scandalul ciobanilor din Argeș

By Iunie 11, 2017 465

La sfârșiitul săptămânii, mii de oi au blocat traficul în Curtea de Argeș, în zona cartierului Marina. Mai mulți ciobani, în frunte cu Dan Petrecu, nemulțumit de faptul că a pierdut licitația pentru concesiunea pentru pășunirle alpine organizată de primăria Curtea de Argeș, au protestat aducând oile în oraș.
Președintele Partidului Forța Națională Argeș Andrei MIHAI si europarlamentarul Laurențiu Rebega, membru al comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală în Parlamentul European au avut o întâlnire la Primăria Curtea de Argeș cu o delegație a primăriei condusă de primarul Constantin Panțurescu.
Scopul întâlnirii a fost de a identifica soluții concrete pentru sprijinirea crescătorilor de ovine din zona Curtea de Argeș în contextul protestului unuia dintre cei mai mari proprietari de ovine din județul Argeș Dan Petrescu  nemulțumit de modul în care autoritățile locale au repartizat pașunile.
În contextul concurenței internaționale acerbe în domeniul agriculturii, participanții la întalnire au facut un apel pentru găsirea de soluții concrete în vederea sprijinirii crescătorilor de animale. Autoritățile locale ar trebui să fie primele interesate să susțină fermierii din comunitățile lor cu măsuri de sprijin concrete și punerea la dispoziție a spațiilor de pășunat, susțin cei de la Forța națională.
Europarlamentarul este susținut de crescătorii de animale acestuia urmând a-i fi înmânată o petiție ce va fi depusă și susținută la nivelul autorităților europene.


Meteo

Mostly sunny

23°C

Pitesti

Mostly sunny
Humidity: 34%
Wind: S at 11.27 km/h
Tuesday
Mostly cloudy
10°C / 27°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C
Thursday
Mostly sunny
12°C / 26°C
Friday
Scattered showers
13°C / 27°C

Latest Tweets

VIdeo!Niculina Stoican și Andra au făcut show de Simfonia Lalelelor https://t.co/z0Lh4s1NeH
Dan Puric vine la Universitatea din Pitești în memoria lui Gheorghe Ceaușu https://t.co/FsKtcquQS8
Voluntarii au adunat 500 de saci cu deșeuri în Mioveni https://t.co/Y6tjh7rKUa
Video! Tudorache: Memorialul Închisoarea Pitești și Casa Elisabetei Rizea din Nucșoara, puncte cheie ale rezistențe… https://t.co/uCuMeWxOVZ
Video! Incendiu la Cetatea Poenari https://t.co/kAZTjyQFXz
Follow ProARGES on Twitter