Decizia PSD: miniștrii au demisionat în bloc. Grindeanu își va da demisia. Dragnea: Suntem gata să formăm un nou guvern

By Iunie 14, 2017 2307

Mâine, PSD se va întâlni pentru a stabili noul premier. Sorin Grindeanu a plecat în grabă de la Comitetul Executiv, Liviu Dragnea arătând că acesta a afirmat că este gata să demisioneze dacă Iohannis va garanta că va numi tot un premier de la PSD și că din punctul său de vedere poate să fie și exclus din partid. Comitetul Executiv a decis și ca "orice membru PSD care va accepta o funcție de ministru într-un guvern care nu este susținut de PSD, va fi exclus din partid. Dragnea a afirmat că speră ca Sorin Grindeanu să demisioneze și a spus că i-a făcut mai multe propuneri, inclusiv să stabilească împreună care sunt cele mai bune măsuri și calea de urmat, fără să plecăm de la ideea că nu trebuie să mai fie premier. Din păcate a plecat din sală. Noi am vrut ca în partea a doua să începem să construim. Nu am mai avut cu cine".

Liviu Dragnea a subliniat că înaintea Comitetului Executiv, toți miniștrii și-au depus demisiile din Guvern, mai puțin cel al comunicațiilor care a trimis-o prin mail, fiind plecat din țară. Dragnea a subliniat că guvernul condus de Grindeanu a rămas cu foarte multe restanțe și că risca, dacă ar fi rămas cu același ritm, să pună în pericol ducerea la îndeplinire a programului de guvernare.

Liviu Dragnea: Președinte Klaus Iohannis va fi informat de deciziile politice luate astăzi

Cu actualul guvern, riscam ca in 3 luni de zile programul de guvernare să nu mai poată fi pusă în aplicare. Sunt peste 500 de măsuri care trebuie aplicate anul acesta, 60% nu sunt îndeplinite.

27% sunt în curs de realizare. E un procent foarte mare care nu ne permite să riscăm, dincolo de eventualele costuri politice.

Miniștrii și-au depus demisiile înainte de comitetul executiv. Premierul a anunțat că își dă demisia. PSD și ALDE sunt gata să formeze un nou guvern.

Toate întârzierile vor fi recuperate - a dat asigurări Liviu Dragnea.

 

ALDE a retras sprijinul politic pentru guvernul Grindeanu. Guvernul, așa cum este el format astăzi, e alcătuit dintr-un număr de miniștri care fiecare lucrează într-o relativă libertate și independență, fără să existe o mână care îi conduce. Fiecare a făcut cât a putut, cât a considerat că e nevoie. Rolul primului-ministru care este atunci? Premierul este mâna forte care stabilește un guvern, stabilește prioritățile, le urmărește și face evaluarea punerii lor în practică. Măsurile de creștere a salariilor și pensiilor au dus la o stimulare a consumului. E foarte bine că România are cea mai mare creștere economică, dar o astfel de creștere economică trebuie susținută nu doar de stimularea consumului, ci și de investițiile în sectorul public - unde guvernul are rol direct și unde guvernul are o totală lipsă de performanță - și de investițiile private, care trebuie stimulate de guvern.

Această creștere economică nu poate fi stimulată doar prin consum. Programul nostru de guvernare este pus în pericol acum. Așteptăm demisia premierului Sorin Grindeanu - a explicat și Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE, care a mai spus că Banca de investiții și  Fondul suveran de investiții au fost ignorate și ele.

 

Grindeanu a cerut demisia lui Dragnea
Liviu Dragnea a afirmat că Grindeanu ar fi cerut demisia lui Liviu Dragnea pentru că el a fost cel care l-a propus pentru funcția de prim-ministru. Dragnea a subliniat că a discutat cu liderii PSD și a susținut că acest lucru ar fi inutil, pentru că asta ar însemna ca și Comitetul Executiv să demisioneze.

Meteo

Sunny

22°C

Pitesti

Sunny
Humidity: 34%
Wind: W at 22.53 km/h
Sunday
Sunny
8°C / 25°C
Monday
Mostly sunny
11°C / 23°C
Tuesday
Scattered thunderstorms
11°C / 26°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C

Latest Tweets

Video! Ambasadorul Marii Britanii în Argeș: Ce s-a întâmplat la Închisoarea Pitești nu trebuie să fie uitat! https://t.co/3JFklKpPy9
Apartamente, sute de bunuri imobile și autoturisme ale omului mafiei italiene din Pitești, puse sub sechestru https://t.co/vJaVwQLtrw
Uniunea Arhitecților din România, vizită de documentare la Cula Racovița din Mioveni https://t.co/bjYjnFiOfV
Un primar și-a sărbătorit ziua la...muncă! https://t.co/caY6uwBRFy
Aproape 400 de argeșeni și-au găsit loc de muncă. 1620 de locuri de muncă la Bursa locurilor de muncă din Argeș https://t.co/Th8m7wNCDu
Follow ProARGES on Twitter