A început războiul! Grindeanu detonează bomba în PSD și îl confruntă pe Dragnea: Nu îmi dau demisia

By Iunie 15, 2017 2190

A început războiul în PSD! Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu își dă demisia din funcția de premier, în ciuda faptului că toți miniștrii din Executiv au demisionat, iar Liviu Dragnea se aștepta ca acesta să plece din funcție.

Sorin Grindeanu a avut mesaje clare și cuvinte foarte grele. El a acuzat faptul că acea comisie care a analizat activitatea guvernului a fost formată exclusiv din Darius Vâlcov și că i se pare normal ca Liviu Dragnea să facă împreună cu el analiza guvernului, fiind premierul în funcție. Mai mult, Grindeanu a afirmat că i s-au imputat măsuri care nu aveau termene. 

 

Sunt în acest partid de 21 de ani. Și colegii mei din Timiș știu că le spuneam: PSD nu este PCF-ul nimănui, PSD nu este PCF-ul nici al lui Liviu Dragnea, Nicolae Bădălău, Stănescu și alții. Forța acestui partid a stat și stă în sutele de mii de membri care au muncit și care ne-au dus spre victorie. Și le mulțumesc lor pentru susținerea dată în atâția ani - Sorin Grindeanu

 

Premierul a mai spus că i s-au propus funcții de conducere ale unor instituții în contrapartidă la demisia sa.

Grindeanu a recunoscut că i-a propus lui Dragnea să demisioneze împreună și a amintit că în 19 mai președintele PSD se declarase mulțumit de activitatea guvernului. "Nu-mi dau demisia. Am obligația să mă comport responsabil față de România și față de partidul din care fac parte.  Îmi voi da demisia atunci când președintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. E normal față de acele sute de mii de oameni ca lucrul ăsta să se întâmple și eu nu vreau ca, atât cât pot, ca alte scenarii să intre în discuție.

Am înțeles că eu sunt de vină pentru diverse lucruri anunțate de dl Darius Vâlcov în ședința CEx. Fac o precizare: nu mă agăț de acest scaun. Îmi dau demisia în acele condiții. Și sper ca această criză să se încheie cât mai rapid.

Revin la celebrele măsuri. Am văzut vreo 390 spre 400 de măsuri care trebuiau făcute în primul semestru al anului 2017. Am înțeles că sunt de vină că nu sunt duse la îndeplinire măsuri cu termen în 2018.

Iată o măsură care în analiza dlui Vâlcov este nerealizată: dezvoltarea relațiilor economice cu Federația Rusă. Eu știu că suntem țară a UE și trebuie să respectăm sancțiunile UE dar cred că și dl Vâlcov și ceilalți știu altceva. Și de asta trebuie să plec.

Deși avem o economie care merge bine și niștre miniștri care au muncit, i-am propus dlui Liviu Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eșec. Să ne dăm amândoi demisia. N-am văzut că s-a întâmplat.

Am vrut să înțeleg de ce dl Liviu Dragnea a vorbit despre remanieri, demisii, mi-a fost foarte greu și în continuare nu înțeleg. De ce trebuie să pui presiune pe propriii tăi miniștri pe care tu i-ai pus acolo? Nu am găsit decât un singur răspuns: dorința unui singur om de a avea toată puterea.

Eu am cerzut că există acea comisie de evaluare. Nu știu să existe alticneva decțt dl Darius Vâlcov și nu cred că știe alticneva. De fapt această evaluare era o justificare pentru a mi se spune: trebuie să pleci, trebuie să-ți dai demisia.

Eu am un tabel simplu că măsurile din programul de guvernare și vă rog să vă consultați arhiva ca undeva prin martie-aprilie, la un alt CEx, s-a făcut evaluare după primul trimestru. În primele 2 trimestre, 54 au fost îndepl 100%, 34 sunt în derulare, iar cele neîndeplinite sunt 9.

Eu am înțeles că guvernului i s-a retras sprijinul politic. Tot dânșii trebuie să facă aceste demersuri. Nu mă faceți responsabil de ce au făcut dânșii. Eu îmi doresc ca PSD să dea viitorul prim-ministru. Nu mă agăț de acest scaun. Dar vreau să am această garanție. Dl președinte Liviu Dragnea nu a dat această garanție în viitorul CEx", a spus primul ministru într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă știa că acest guvern ar fi unul de tranziție, el a sublinait că nu știa acest lucru.  M-a mirat și pe mine. Probabil dna Lia Olguța Vasilescu era informată mai bine și știa că după 5 luni o să fie un raport de evaluare făcut de dl Vâlcov, a spus el.

Întrebat dacă această criză are legătură cu Ministerul Justiției și ordonanța 13) el a spus: Sper că nu.

Meteo

Mostly sunny

23°C

Pitesti

Mostly sunny
Humidity: 34%
Wind: S at 11.27 km/h
Tuesday
Mostly cloudy
10°C / 27°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C
Thursday
Mostly sunny
12°C / 26°C
Friday
Scattered showers
13°C / 27°C

Latest Tweets

VIdeo!Niculina Stoican și Andra au făcut show de Simfonia Lalelelor https://t.co/z0Lh4s1NeH
Dan Puric vine la Universitatea din Pitești în memoria lui Gheorghe Ceaușu https://t.co/FsKtcquQS8
Voluntarii au adunat 500 de saci cu deșeuri în Mioveni https://t.co/Y6tjh7rKUa
Video! Tudorache: Memorialul Închisoarea Pitești și Casa Elisabetei Rizea din Nucșoara, puncte cheie ale rezistențe… https://t.co/uCuMeWxOVZ
Video! Incendiu la Cetatea Poenari https://t.co/kAZTjyQFXz
Follow ProARGES on Twitter