Breaking News: Sorin Grindeanu exclus din PSD. Luni, moțiune de cenzură

By Iunie 15, 2017 2783

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu, după ce acesta a refuzat să demisioneze din funcția de premier, deși coaliția PSD-ALDE a retras sprijinul politic guvernului pe care îl conduce, iar miniștrii au demisionat în bloc.
PSD - ALDE ar putea depune moțiune de cenzură împotriva guvernului luni, miercuri aceasta ar uma să fie votată.

La propunerea președintelui PSD Liviu Dragnea și a șefilor de filiale prezenți la ședință au decis excluderea sa din partid pentru gravele prejudicii de imagine și nerespectarea deciziilor.

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut o intervenție foarte dură în ședința Comitetului Executiv al PSD și a spus că planul lui Grindeanu era ca în toamnă să destructureze PSD. Dragnea a cerut depunerea unei moțiuni de cenzură.

”Chiar dacă unii dintre miniștri nu au ștate vechi în partid, au înțeles situația limită. Ceea ce au făcut miniștri ieri a demonstrat că au caracter și verticalitate și că au înțeles că s-au aflat în aceste funcții datorită partidului. Așa este corect acum. Cel mai rău în viață este să rămâi singur și să te lași folosit de noii prieteni. Mă rog, așa ziși prieteni. Nu m-am gândit că evaluarea asta va stârni atâtea patimi. Dacă nu făceam evaluarea, lucrurile rămâneau așa cum erau, nu ne dădeam seama de gravitatea situației. Grindeanu jură că programul de guvernare era ca și copilul lui. Însă în toamnă, când am fi ajuns la miza adevărată care a dus la această situație: destructurarea PSD, atunci nu am mai fi avut ce să facem.
Oamenii care ne-au votat ne-ar fi reproșat că am mințit, că am venit cu un program de guvernare care nu poate fi îndeplinit, că le-am înșelat așteptările,
Nu am dorit să discutăm cu patimă, așa cum v-am spus și ieri, tocmai pentru a putea judeca și a găsi cele mai bune soluții pentru țară. Nu avem acum multe variante. După prestația lui Grindeanu de aseară s-a văzut clar că era un plan bine gândit de ceva vreme. Am sperat că va demisiona măcar în ultimul moment.
Acum, singura soluție este moțiunea de cenzură”, a spus Liviu Dragnea.

 

Meteo

Mostly sunny

23°C

Pitesti

Mostly sunny
Humidity: 34%
Wind: S at 11.27 km/h
Tuesday
Mostly cloudy
10°C / 27°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C
Thursday
Mostly sunny
12°C / 26°C
Friday
Scattered showers
13°C / 27°C

Latest Tweets

VIdeo!Niculina Stoican și Andra au făcut show de Simfonia Lalelelor https://t.co/z0Lh4s1NeH
Dan Puric vine la Universitatea din Pitești în memoria lui Gheorghe Ceaușu https://t.co/FsKtcquQS8
Voluntarii au adunat 500 de saci cu deșeuri în Mioveni https://t.co/Y6tjh7rKUa
Video! Tudorache: Memorialul Închisoarea Pitești și Casa Elisabetei Rizea din Nucșoara, puncte cheie ale rezistențe… https://t.co/uCuMeWxOVZ
Video! Incendiu la Cetatea Poenari https://t.co/kAZTjyQFXz
Follow ProARGES on Twitter