Ce i-au cerut olimpicii de la Zinca Golescu președintelui CJ Argeș

By Iunie 18, 2017 1738

Vineri, președintele CJ Argeș, Dan Manu și vicepreședintele Ion Mînzînă au primit vizita unui grup de eleve ale Colegiului “Zinca Golescu”, împreună cu profesoara Eugenia Zgreabă. Elevele  s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Argeș și au discutat mai multe subiecte legate atât de sistemul de învățământ, cât și de administrația județului.
Olimpice la limba română, lingvistică, religie, comunicare și logică, cu rezultate foarte bune la învățătură, elevele au vorbit despre mândria de a fi român, despre valorile naționale, riscul de a ne pierde identitatea națională în contextul globalizării, dar și despre faptul că își doresc o Românie mare, cu toate teritoriile unite, și că dorința lor este împărtălită și de alți mulți tineri.
Cu această ocazie, președintele Dan Manu le-a invitat pe elevele Colegiului “Zinca Golescu” să participe la următoarea întâlnire a grupului de inițiativă format din personalități ale vieții culturale și științifice din România, inițiativă ce are drept scop redescoperirea valorilor naționale. La final, președintele și vicepreședintele CJ Argeș le-au felicitat pentru rezultatele la învățătură și le-a oferit câte o monografie a județului Argeș, astfel încât fiecare dintre ele să cunoască și să contribuie la promovarea județului Argeș și a valorilor argeșene și românești.
 
1.     Beșliu Maria – Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață” și Olimpiada de Lingvistică
2.     Boboc Alexandra Maria - Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață”, Concursul Internațional ”Ion Barbu– Dan Barbilian”
3.     Herișanu Luiza Ana-Maria - Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață”, Concursul Internațional ”Ion Barbu– Dan Barbilian”
4.     Tudorache Diana - Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață”, Concursul Internațional ”Ion Barbu– Dan Barbilian”
5.     Zaharia Alina Georgiana - Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață” și Olimpiada de Lingvistică
6.     Dinca Alexandra - Concursul Internațional ”Ion Barbu– Dan Barbilian”
7.     Tudor Ana Maria - Concursul Internațional ”Ion Barbu – Dan Barbilian”
8.     Sămărescu Alexa – Olimpiada de Limbă, Comunicare și Limba Română
9.     Ioneci Alexandra – Olimpiada de Logică
10.  Mihai Maria Miruna – Olimpiada de Religie
11.  Lascu Aldea Ioana Narcica – Media 9,92
12.  Soare Ana Maria – Media 9,89

Meteo

Sunny

22°C

Pitesti

Sunny
Humidity: 34%
Wind: W at 22.53 km/h
Sunday
Sunny
8°C / 25°C
Monday
Mostly sunny
11°C / 23°C
Tuesday
Scattered thunderstorms
11°C / 26°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C

Latest Tweets

Video! Ambasadorul Marii Britanii în Argeș: Ce s-a întâmplat la Închisoarea Pitești nu trebuie să fie uitat! https://t.co/3JFklKpPy9
Apartamente, sute de bunuri imobile și autoturisme ale omului mafiei italiene din Pitești, puse sub sechestru https://t.co/vJaVwQLtrw
Uniunea Arhitecților din România, vizită de documentare la Cula Racovița din Mioveni https://t.co/bjYjnFiOfV
Un primar și-a sărbătorit ziua la...muncă! https://t.co/caY6uwBRFy
Aproape 400 de argeșeni și-au găsit loc de muncă. 1620 de locuri de muncă la Bursa locurilor de muncă din Argeș https://t.co/Th8m7wNCDu
Follow ProARGES on Twitter