Pendiuc s-a angajat consilier personal al primarului din Râmnicu Vâlcea

By Noiembrie 01, 2017 2989

Primarul din Râmnicu Vâlcea are un nou consilier. Este vorba despre fostul primar al Piteștiului care a hotarat să iși ia și un al doilea job, insă nu în Argeș.

Tudor Pendiuc a fost primar la Piteşti un sfert de secol şi a fost considerat unul dintre cei mai buni edili din ţară, conducând, la un moment dat, asociaţia primarilor de municipii. Mircia Gutău a declarat căl-a ales pe Tudor Pendiuc pentru ca are multa experienta si este mandru sa il aiba consilier.

Este un om care și-a dedicat o viață întreagă primăriei și administrației și de la care orice om din administrație are ce învăța. Sunt mândru că am un astfel de consilier cu care mă consult foarte mult. Începând de astăzi, este unul dintre consilierii mei personali - Mircea Gutău.

Tudor Pendiuc este conferenţiar universitar doctor în administraţie la Universitatea Constantin Brâncoveanu, in CV adăugându-se şi uriaşa sa experienţă de edil de peste 24 de ani.

 Fost membru PD, Mircia Gutău, a fost arestat în vara lui 2006, pentru corupție. Atunci, oamenii orașului au ieșit pe străzi pentru el. Au refuzat să creadă că primarul lor a fost prins în flagrant luând mită, așa cum comunicaseră procurorii.

Mircia Gutău, primarul PD, şi Nicolae Dicu, viceprimar din același partid, au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că ar fi pretins 50.000 de euro, în perioada aprilie - iulie 2006, de la denunţătorul Constantin Crinu Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism. Cel prins în flagrant în ziua de 6 iulie 2006, când Popescu i-a dat o parte din bani, a fost viceprimarul Nicolae Dicu. Se întâlniseră într-un restaurant din oraș. Doar pe el l-au reținut procurorii, fiindcă Gutău era în primărie și doar pe baza denunțului lui Popescu n-ar fi obținut mandat de la judecător.

Mircea Gutău a fost condamnat în 2010 la trei ani și șase luni închisoare cu executare iar după mai multi ani a fost achitat la Strasbourg. Anul trecut, a fost achitat la CEDO pe motiv că i s-a încălcat grav dreptul la un proces echitabil de către ÎCCJ.

În cazul lui Tudor Pendiuc și el fost membru PD, apoi unul din liderii PSD Argeș, lucrurile sunt mai complicate. Și-a pierdut postul de primar fiind acuzat tot de corupție, în dosarul Publitrans. Tot din acest motiv, PSD nu l-a mai nominalizat drept candidat la primăria Pitești. Spre deosebire de Gutău, dosarul lui Pendiuc este încă în judecare.

 

Meteo

Mostly sunny

14°C

Pitesti

Mostly sunny
Humidity: 64%
Wind: NNW at 11.27 km/h
Monday
Partly cloudy
10°C / 24°C
Tuesday
Partly cloudy
10°C / 26°C
Wednesday
Partly cloudy
11°C / 25°C
Thursday
Mostly sunny
11°C / 26°C

Latest Tweets

Video! Mărturii teribile de la foștii deținuți politici ai Închisorii Pitești. S-a deschis expoziția permanentă Mem… https://t.co/l21lCpMnoP
Video! Ambasadorul Marii Britanii în Argeș: Ce s-a întâmplat la Închisoarea Pitești nu trebuie să fie uitat! https://t.co/3JFklKpPy9
Apartamente, sute de bunuri imobile și autoturisme ale omului mafiei italiene din Pitești, puse sub sechestru https://t.co/vJaVwQLtrw
Uniunea Arhitecților din România, vizită de documentare la Cula Racovița din Mioveni https://t.co/bjYjnFiOfV
Un primar și-a sărbătorit ziua la...muncă! https://t.co/caY6uwBRFy
Follow ProARGES on Twitter