PNL Argeș, instigări și încercări de a confisca un protest spontan anunțat pe Facebook și în Pitești

By Noiembrie 05, 2017 789

 În această seară, de la ora 18, piteștenii sunt chemați la un protest împotriva intenției de a modifica legile justiției, care spre deosebire de alte ordonanțe, este promovată în Parlament, acolo unde va fi dezbătută și votată, adică va respecta întocmai principiile democratice ale legiferării de către instituția aleasă în mod direct de către cetățeni - Parlamentul.
Invitația circulă de mai mult tip în mediile de socializare, așa cum se poate vedea și în screenshot. Și, pe de o parte, unele aspecte pot fi de înțeles. Unii dintre români, inclusiv piteșteni, nu sunt de acord cu modificarea acestor legi. Eu, sunt pentru. Nu pentru că sunt de partea corupților, cum repede s-ar grăbi unii să reacționeze, ci pentru că nefiind specialist în drept am avut invitați în emisiuni juriști care să îmi explice implicările acestor schimbări. Și toți, indiferent dacă avea sau nu vreo înclinație politică, activă sau nu, mi-au spus că este un început în însănătoșirea sistemului din țara noastră: ar fi un cadru mult mai clar și mai eficient și pentru procurori, și pentru judecători, și pentru justițiabili și din punct de vedere constituțional și al drepturilor universale ale omului. Perfectibil, dar un început.

Dar repet, sunt unii care nu vor aceste modificări și este dreptul lor. Bine ar fi însă să existe cineva care își asumă responsabilitatea și să ceară și autorizație, pentru că autoritățile au afirmat că nu este luată nici o autorizație pentru acțiunea din această seară.

PNL Argeș a dat publicității un comunicat de presă - manifest, probabil scris de Adrian Miuțescu, care seamănă profund cu ceea ce transmiteau instigatorii pe vremea comuniștilor sau pe vremea lui tătuca Iliescu. Îl redăm integral!

SOS: PSD-ALDE, Guvernul trădătorilor de țară
 
Indiferența și  aroganța guvernanților pare că au depășit orice limite. Iar, la toate perioadele tulburi de care a avut parte guvernul PSD și la toate avertismentele date de români, se pare că aleșii au rămas indiferenți.  De câte proteste, de câte strigăte de disperare din partea oamenilor mai e nevoie, pentru ca acest "guvern de trădători de țară" să înțeleagă că e pe căi greșite ?! La aproape un an de zile de la declanșarea celor mai ample proteste din România post-decembristă, generate de Ordonanța 13, întreaga țară se pregătește să iasă din nou în stradă. 
Stimați guvernanți, luați mâinile de pe Justiție! Ocupați-vă de un program de guvernare corect, concret! Întoarceți fața către oamenii acestei țări, oameni care au obosit și sunt disperați! Fiti corecți, demni, atenți și chiar umili, până nu e prea târziu! România are nevoie de liniște!  Românii au nevoie de liniște și de siguranță, dar ei nu dorm, nu mai pot sta deoparte, indiferenți!
Stimați guvernanți, de ce trădați încrederea, speranțele, visele unui neam întreg? Aveți măcar înțelepciunea celui de al doisprezecelea ceas și faceți ce e bine! Nu avem nevoie de ciuntirea Justiției! Nu avem nevoie și ,,nu vrem să fim o nație de hoți!". Fiți voi cei care trimit "hoții"acolo unde le e locul, pentru a fi exemplu de caracter...dacă v-a mai rămas, măcar o fărâmă de demnitate și de bun simț! Fiți, măcar o dată, corecți și lăsați României și românilor o șansă: aceea de a trăi demn în țara lor! Pentru că românii sunt țara și au dreptul și datoria de a lupta pentru valorile pentru care alții, și-au dat viața! Nimeni nu are dreptul să calce în picioare ceea ce s-a obținut cu mari sacrificii, după ani și ani de beznă, de teroare și idealuri păstrate cu sfințenie!
Da, și noi vom ieși în stradă pentru o Românie demnă!

 

Sper că v-a plăcut! Cam așa încearcă PNL Argeș să pună mâna pe o mișcare de protest și să devină, din actor politic în manipulator politic. Și tot cam așa, cei care vor ieși în stradă vor fi deci transformați în manipulați. Culmea nerușinării este că noul PNL, format din ex-PDL și ex PNL colcăie de oamenii celui mai corupt guvern și conglomerat politic și, de departe, cea mai sinsitră formă a corupției: erau făcute economii în țară - cetățenii aveau salarii și pensii tăiate, ratele au sărit în aer, TVA a crescut - în timp ce pedeliștii și oamenii de afaceri atârnați la bugetul de stat făceau afaceri de milioane de euro zilnic.

Altfel, dacă Adrian Miuțescu cumva a uitat cine este PNL-ul pe care îl conduce, vă spunem noi:
Singurul partid din Argeș cu un primar (și el singurul din Argeș) declarat oficial turnător la securitate - Sorin Buta, fost primar al Câmpulungului.
Singurul partid din Argeș cu un deputat, Sorin Andi Pandele, care s-a săturat de câtă pușcărie a făcut.
Înainte să vină alegerile parlamentare, PNL Argeș era partidul cu cei mai mulți parlamentari considerați de statul de drept și de opinia publică corupți: Senatorul Ionuț Elie Zisu a renunțat la mandat fiind prins într-un dosar de corupție, iar restul parlamentarilor au fost trimiși în judecată în dosare privind mafia despăgubirilor. Nici nu mai știm câte dosare cu mafia retrocedărilor și despăgubirilor atârnă de gâtul foștilor deputați Cătălin Teodorescu și Theo Nicolescu. Alegerile de anul trecut au contabilizat o realitate clară: din patru parlamentari, doar Ion Popa și-a terminat mandatul.

Deci, cu tot respectul.... Dacă ieșea la proteste sau emitea un astfel de comunicat de presă PRM, mai puteam înțelege! Dar așa, PNL Argeș, cu ce este mai presus de PSD Argeș? Cu ce este mai puțin corupt? La această garnitură se alătură și alți primari și aleși locali condamnați care și-au pierdut mandatul.Și nici nu mai amintesc de Mircea Andrei, Cătălin Bulf și alți limbrici ai politicii argeșene care au transmis tuturor șmecherilor despre Argeș că Mi Casa es su Casa, fără a cunoaște vreun strop din ospitalitatea românească!

Să ne înțelegem cine susține statul de drept al celor care vor să iasă diseară în stradă!

Păcat de cei câțiva oameni care încă mai cred și mai trăiesc în liberalismul adevărat, ținuți în umbră de niște gândaci ai politicii contemporane.  

Păcat și de cei care ies în stradă diseară, cu astfel de parteneri!

Meteo

Mostly sunny

14°C

Pitesti

Mostly sunny
Humidity: 64%
Wind: NNW at 11.27 km/h
Monday
Partly cloudy
10°C / 24°C
Tuesday
Partly cloudy
10°C / 26°C
Wednesday
Partly cloudy
11°C / 25°C
Thursday
Mostly sunny
11°C / 26°C

Latest Tweets

Video! Mărturii teribile de la foștii deținuți politici ai Închisorii Pitești. S-a deschis expoziția permanentă Mem… https://t.co/l21lCpMnoP
Video! Ambasadorul Marii Britanii în Argeș: Ce s-a întâmplat la Închisoarea Pitești nu trebuie să fie uitat! https://t.co/3JFklKpPy9
Apartamente, sute de bunuri imobile și autoturisme ale omului mafiei italiene din Pitești, puse sub sechestru https://t.co/vJaVwQLtrw
Uniunea Arhitecților din România, vizită de documentare la Cula Racovița din Mioveni https://t.co/bjYjnFiOfV
Un primar și-a sărbătorit ziua la...muncă! https://t.co/caY6uwBRFy
Follow ProARGES on Twitter