PNL plânge pe umărul țărișoarei și al Vilei Florica!

By Noiembrie 09, 2017 332

PNL Argeș a remis un comunicat de presă în care aruncă vina pe proasta scriere a textului de lege de către social-democrați, cei care au inițiat proiectul de lege pentru achiziționarea de către stat a Vilei Florica. Din acest motiv, susțin liberalii, Klaus Iohannis ar fi fost obligat să conteste astfel această lege la CCR.

PNL Argeş, prin grupul său de consilieri judeţeni, acum câteva luni, a propus, printr-o iniţiativă în Consiliul Judeţean Argeş, achiziţionarea ansamblului cultural Vila Florica din Stefăneşti de către Ministerul Culturii şi identităţii naţionale în anul Centenarului Marii Uniri, din fondurile aprobate pentru obiective de interes naţional – monumente legate de evenimentele Marii Uniri.
Deşi am atras atenţia că demersul privind actul legislativ promovat de PSD nu va fi dus la bun sfârşit, având şi avizul negativ al Ministerului Culturii, liderii PSD s-au lăudat că “ei au rezolvat problema”.
Astăzi constatăm că preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost obligat să o trimită spre analiză la Curtea Constituţională, constatând că formularea legislativă nu respectă cerinţele constituţionale.
Având în vedere această situaţie, ne exprimăm regretul că acestă clădire - simbol a judeţului Argeş şi a României a ajuns un motiv de joacă pentru oamenii politici din Parlamentul României.
Comunicatul PNL este plin de manipulări populiste. În primul rând, dacă legea era prost elaborată, de ce au votat-o inclusiv cei din PNL, în frunte cu Dan Bica? În al doilea rând, proiectul de lege a fost în dezbatere publică. Dacă era ceva de modificat, iar liberalii erau atât de inteligenți, ar fi trebuit să vină cu modificări la textul proiectului. Și, în al treilea rând, Klaus Iohannis putea să întoarcă legea către Parlament, pentru a se face corecturile de rigoare. De regulă, atunci când președintele vrea să împiedice o lege adoptată de Parlament, mai întâi o retrimite la dezbatere și vot pentru analiză. Abia în cazul în care Parlamentul o adoptă într-o formă identică formei inițiale, fără a fi modificată, președintele o atacă la CCR, pentru că nu o mai poate întoarce în Parlament. Or, în cazul acestei legi, președintele Iohannis a înaintat direct atac de neconstituționalitate la Curtea Constituțională! Or dl Miuțescu habar nu au despre această practică ori minte!

Cu toate acestea, nu vom abandona lupta şi vom căuta soluţiile legale şi constituţionale pentru ca Vila Florica să rămână obiectiv cultural de interes în judeţul Argeş - se arată în comunicatul PNL Argeș, mai scriu liberalii. Și anume, ce vor face liberalii cu exactitate? Cum se vor mai osteni? Noi îi sfătuim să citească Proarges.ro, zilele acestea! Vor vedea de ce!

Meteo

Cloudy

15°C

Pitesti

Cloudy
Humidity: 69%
Wind: NNW at 22.53 km/h
Sunday
Partly cloudy
11°C / 20°C
Monday
Partly cloudy
11°C / 22°C
Tuesday
Mostly cloudy
13°C / 23°C
Wednesday
Scattered showers
14°C / 22°C

Latest Tweets

Cheile Dâmbovicioarei: Începe concursul de escalada Memorialul Bebe Nistorescu https://t.co/mqVPKc2cf0
Decizia CEx: Dragnea are susținere totală. Planul de război al PSD https://t.co/X5eMnYbmas
Tabere militare și scene din Primul Război Mondial, la Mioveni https://t.co/tpoBed4l8V
Ziua Dunării sărbătorită de Administrația Bazinală de Apă Argeș - Vedea https://t.co/7lFaO7XSJK
Surpriză! Angajații Primăriei Mioveni, au venit îmbrăcați în Ie https://t.co/kBFFnwro4C
Follow ProARGES on Twitter