Ziua Mondială a Apei cu desene pe asfalt și concursuri (video)

By Martie 23, 2017 181

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a desfășurat noi activități prin care a marcat, alături de tănăra generație, Ziua Mondială a Apei. Elevi ai clasei a II-a de la Școala “Nicolae Bălcescu” au sărbătorit apa în cadrul unei lecții deschise împreună cu chimiști ai Administrației care le-au arătat ce înseamnă activitatea într-un laborator și cum se pot afla, prin reacții chimice, informații importante despre apă.

Copiii și-au exprimat apoi creativitatea cu ajutorul desenelor pe asfalt. Eleviii de la Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu au vizitat Laboratoul de Calitate a Apei, fiind foarte interesați de analizele care se fac pentru determinarea calității apei. Au făcut observații la microscop și au văzut circuitul unei probe de apă, de la intrarea în laborator până la stabilirea parametrilor de calitate.

Cei mici l-au descoperit pe peștișorul Ovi și peripețiile lui în apa poluată, au realizat desene și machete pe tema apei. Printre unitățile implicate se numără Palatul Copiilor Pitești, dar și grădinițele Floare de Colț și Aripi Deschise.

Meteo

Mostly sunny

23°C

Pitesti

Mostly sunny
Humidity: 34%
Wind: S at 11.27 km/h
Tuesday
Mostly cloudy
10°C / 27°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C
Thursday
Mostly sunny
12°C / 26°C
Friday
Scattered showers
13°C / 27°C

Latest Tweets

VIdeo!Niculina Stoican și Andra au făcut show de Simfonia Lalelelor https://t.co/z0Lh4s1NeH
Dan Puric vine la Universitatea din Pitești în memoria lui Gheorghe Ceaușu https://t.co/FsKtcquQS8
Voluntarii au adunat 500 de saci cu deșeuri în Mioveni https://t.co/Y6tjh7rKUa
Video! Tudorache: Memorialul Închisoarea Pitești și Casa Elisabetei Rizea din Nucșoara, puncte cheie ale rezistențe… https://t.co/uCuMeWxOVZ
Video! Incendiu la Cetatea Poenari https://t.co/kAZTjyQFXz
Follow ProARGES on Twitter