Ca să ne înțelegem! Am avut dreptate când am spus că Publitrans merge ilegal!

Autobuzele Publitrans care efectuezã transport pe ruta Bascov- Arpechim îşi vor modifica traseul. Anunțul a fost făcut de conducerea Publitrans, dar pe pagina de Facebook.    
 “Autobuzele liniei 2 nu vor mai circula mult timp în zona Bascov, pentru cã odatã cu intrarea în vigoare a noului contract de servicii publice, legislaţia europeanã şi nationalã nu permit operatorului sã mai execute transport în afara razei administrativ-teritoriale a municipiului Piteşti.”, a comentat, pe pagina de Facebook, conducerea Publitrans S.A.
Alfel spus, conducerea Publitrans ne dă dreptate atunci când am scris AICI că societatea a mers practic ilegal pe traseele pe teritoriul localităților Bradu, Bascov și Ștefănești.

 Și nu este vorba despre noua legislație, este vorba și despre actuala legislație, pentru că în această privință lucrurile sunt foarte clare și legea nu lasă loc de interpretări.

Soluția este simplă. am vorbit și în materialul trecut despre ea și despre zona metropolitană. Până atunci, Publitrans joacă doar acasă.
Iar Consiliul Local și conducerea Primăriei ar trebui să se trezească. Acestea nu sunt singurele nereguli în privința Publitrans și a traseelor din Pitești. De ce spre exemplu cei care fac naveta între Pitești și Mioveni sunt nevoiți să accepte, pentru că așa i s-a impus operatorului, trasee mult mai proaste decât pentru ceilalți operatori?
Să nu creadă cineva că îi luăm apărarea, în celebra dispută dintre Mioveni și Pitești, lui Liviu Poșircă, patronul firmei de transport. Articolele scrise pe acest site despre individul cu pricipna sunt elocvente. Dar nu poți să îți bați joc de piteșteni și de niciun alt cetățean care vine în Pitești, fie și măcar în vizită! Deci, dacă respectăm legea, să o respectăm peste tot, pentru toți. Inclusiv pentru navetiști care stau în continuare, la CNCD, pe beton, fără să beneficieze de condițiile decente ale unei stații.
În plus, ar fi foarte interesant pentru Consiliul Local să ceară consiliului de administrație un raport asupra felului în care funcționează această societate. Din câte știm șoferii sunt destul de prost plătiți. Subvenția de la bugetul local se dă din greu. În schimb, Publitrans nu se poate bate la prețul pe kilometru cam cu nimeni prin județ, deși are autobuze noi. De ce? Eficiența este mică. Prea mulți angajați, prea multă șefime, trasee și programe prost gândite. Asta desigur, dacă am și găsi un consilier local măcar la Pitești cu destul sânge în cohones care să fie în stare să deschidă gura și când e vorba de treburi serioase.

Meteo

Sunny

22°C

Pitesti

Sunny
Humidity: 34%
Wind: W at 22.53 km/h
Sunday
Sunny
8°C / 25°C
Monday
Mostly sunny
11°C / 23°C
Tuesday
Scattered thunderstorms
11°C / 26°C
Wednesday
Partly cloudy
12°C / 24°C

Latest Tweets

Video! Ambasadorul Marii Britanii în Argeș: Ce s-a întâmplat la Închisoarea Pitești nu trebuie să fie uitat! https://t.co/3JFklKpPy9
Apartamente, sute de bunuri imobile și autoturisme ale omului mafiei italiene din Pitești, puse sub sechestru https://t.co/vJaVwQLtrw
Uniunea Arhitecților din România, vizită de documentare la Cula Racovița din Mioveni https://t.co/bjYjnFiOfV
Un primar și-a sărbătorit ziua la...muncă! https://t.co/caY6uwBRFy
Aproape 400 de argeșeni și-au găsit loc de muncă. 1620 de locuri de muncă la Bursa locurilor de muncă din Argeș https://t.co/Th8m7wNCDu
Follow ProARGES on Twitter