Exclusiv! Mesajul ÎPS Calinic în privința legii vaccinării: Toți copiii trebuie vaccinați. Părinții nu ar trebui să își asume riscuri pentru sănătatea copiiilor lor

By August 09, 2017 1659

ÎPS Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a avut , în cadrul emisiunii Culisele Puterii, la Absolut TV, moderată de Mircea Sărărescu, directorul Proarges.ro, un mesaj tranșant în privința disputei legate de vaccinare. Eu îndrum toți părinții să își vaccineze copiii. Pe noi nu ne întrebau când ne vaccinăm. Sigur, există o anumită neîncredere, au fost multe mesaje care au apărut în spațiul public, dar cred că părinții trebuie informați cum trebuie și să înțeleagă că trebuie să își vaccineze copiii. Mă bucur că se discută și sper ca Institutul Cantacuzino să reînceapă cât mai repede să producă vaccinurile în România, pentru că acolo avem mari specialiști. Am văzut că au fost și multe informații cu cifra aceea din buletine. Nu este nimic adevărat.
Vă spun din propria experiență că sunt riscuri mai mari la o transfuzie decât la un vaccin.Nu e cineva pus acolo să asasineze poporul roman. m-am bucurat cand părinții îndeamnă vaccinarea pruncilor și sunt de acord cu asta.
Și eu m-aș vaccina, dar nu mă mai vaccinează nimeni. Sigur, nu știu de câte luni mă cheamă Calinic Argeșeanul, pentru că mi-am schimbat numele. Mă uit în buletin, sunt Calinic cel mic, mă vaccinez. Eu îndemn toții copiii să fie vaccinați. Să nu priveze nimeni pruncii de un astfel de remediu. Să nu își ia nimeni o responsabilitate ca aceasta că nu este în ordine. Cei care sunt împotrivă să o lase mai moale. Să vorbească părinții și copiii.  Să știți că niciun tratament, nicio operație nu are succes dacă nu credem că va avea succes. Și, chiar dacă pare să o ascundă bine, și medicii sunt oameni foarte credincioși. Am avut o discuție cu o serie de medici atunci când am avut și eu nevoie de ei care a fost o lecție pentru mine. Am și scris o carte care se numește Vindecă Părinte!. Trebuie ca părinții să își vaccineze copiii și să avem credință -
ÎPS Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

 

Declarația a venit la scurt timp după ce Patriarhia Română a anunțat că susţine campania de vaccinare a copiilor, precizând că "părinţii au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiii". Biserica atrage atenţia asupra asigurărilor pe care trebuie să le primească părinţii atunci când decid să îşi vaccineze micuţii.

"Descoperirea vaccinului ca metodă de prevenţie şi tratament medical a reprezentat un pas foarte important în medicina modernă. Astfel au fost eradicate boli foarte grave, au fost salvate milioane de vieţi şi s-a îmbunătăţit semnificativ calitatea vieţii oamenilor. Vaccinurile sunt de o importanţă deosebită în prevenirea unor boli şi epidemii care pot ameninţa viaţa unor segmente foarte largi de populaţie, contribuind astfel la apărarea darului sacru al vieţii umane. În acest sens, părinţii au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiii şi de-a salva viaţa acestora în caz de boală, vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieţii şi a sănătăţii acestora", transmite Patriarhia Română printr-un comunicat de presă, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, Biserica anunţă că susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, atrăgând atenţia asupra asigurărilor şi informării de care au nevoie părinţii.

"Părinţii copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităţilor competente şi a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar. Este în beneficiul copiilor şi al familiilor din Romania să existe o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare. Cunoaşterea normelor de siguranţă şi de calitate care sunt respectate în fabricarea, transportarea şi administrarea vaccinurilor va convinge pe mai mulţi părinţi să ia decizia vaccinării copiilor", mai precizează Biserica.

Meteo

Mostly cloudy

18°C

Pitesti

Mostly cloudy
Humidity: 85%
Wind: NNW at 11.27 km/h
Tuesday
Partly cloudy
16°C / 27°C
Wednesday
Mostly sunny
16°C / 29°C
Thursday
Thunderstorms
16°C / 26°C
Friday
Thunderstorms
15°C / 26°C

Latest Tweets

Acuzații extrem de grave după desecretizarea protocolului dintre SRI, ÎCCJ și Parchetul General! Judecătorul Nicola… https://t.co/QPK32Gxwlm
Video! Mihai Eminescu veghează Orașul Regal https://t.co/UhImLlpaMy
Un super proiect pe fonduri europene: SMART REFUGE HUB https://t.co/NtWb4xHGNE
Daniel Zamfir la ALDE! Gerea, reacție dură pentru Orban după noile achiziții https://t.co/g8ov4QTKac
Elevii și sportivii cu rezultate deosebite vor fi premiați https://t.co/OH0rFITetw
Follow ProARGES on Twitter