Bucurați-vă și vă fericiți! Iar vor fi ridicate mașinile în Pitești!

By Septembrie 26, 2017 205

Piteștenii și cei care vin cu treabă în capitala reședință de județ, unde sunt toate conducerile de instituții, vor avea din nou de furcă! După o pauză de câțiva ani,va reintra în acțiune ridicatul de mașini parcate neregulamentar. Primăria Pitești a cumpărat prin licitație două platforme care vor fi folosite de o regie a administrației locale pentru ridicatul de autoturisme. În trecut, activitatea era prestată de o firmă privată. Sigur, sunt foarte mulți șoferi indisciplinați în trafic, sigur, sunt și mulți nesimțiți care parchează blocând nu numai circulația rutieră ci și traficul pietonal, dar o problemă rămâne nerezolvată. În zona centrală și în multe alte zone din oraș nu există parcări suficiente și plasate inteligent. Pe vremea lui Tudor Pendiuc s-a discutat inclusiv despre o parcare subterană în piața Milea. Pentru mulți, mai ales cei veniți din afara orașului, parcarea ascunsă din zona Direcției de Permise aproape că nu există.

Un concept european, modern, decent spune că nu poți da legi până nu asiguri cadrul necesar pentru a le respecta. Adică, dacă nu ai locuri de parcare suficiente, nu poți să ridici mașini parcate pe unde se poate. Sigur că fiecare dorește să aibă locuri de parcare cât mai apropiate de zonele unde trebuie să ajungă. Spre exemplu, în zona Primăriei, ca să fim aproape de administrația locală, aceste locuri de parcare sunt total insuficiente. La orice oră din zi, aproape că este imposibil să găsește un loc de parcat. În cartiere situația este și mai tragică.

În alte orașe care se numesc civilizate, există inclusiv în cartiere, parcări modulare, etajate, acolo unde pot fi "cazate" mai multe mașini pe un spațiu restrâns. Avantaje? Locatarii găsesc spații suficiente de parcare, autoturismele sunt protejate, iar în jur rămâne mai mult spațiu care poate fi transformat, de exemplu, în loc de relaxare sau de joacă pentru copii. Inclusiv cu spații verzi, un alt concept dispărut din viziunea administrației locale.

Revenind la parcările din zonele aglomerate, în Bruxelles de exemplu, parcările sunt în toate zonele, aproape de instituții sau de centre comerciale, în clădiri care se confundă cu peisajul, dar bine indicate. Mai mult, găsești zeci de panouri care îți indică, pe lângă harta orașului, toate parcările din oraș. Practic, te poți orienta foarte ușor în acest oraș doar urmărind aceste parcări. La noi....indiferent că vorbim de Pitești sau de vreun alt oraș din țară, am rămas în Evul Mediu. Mai rămâne ca autoritățile să ne oblige pe toți să mergem numai cu metroul, tramvaiul și autobuzul, ca nu cumva să aglomerăm șoselele. Care și acestea sunt aglomerate pentru că nu sunt amenajate cu viziune, nu sunt administrate cu sisteme inteligente și desigur cu piste de biciclete sigure pentru bicicliști, unde poți merge dinspre și spre orice punct din oraș. Primarii de la noi nu știu decât să plombeze, să toarne plapumă după plapumă de asfalt, să înlocuiască borduri, să picteze linii pe asfalt, uneori chiar micșorând spațiul pietonal (care altfel este lărgit prin tăieri de arbori) și să dea amenzi. Asta e domnule, dacă nu ne ajută legea....

PS: În altă ordine de idei, cu sau fără parcări, cu sau fără ridicat de mașini, concluzia e la fel ca la TVA Split: cine face afaceri legal, va trage în continuare, șmecherii care oricum nu plătesc taxe și impozite, nu vor plăti nici de acum încolo TVA-ul în contul lui pește. Tot așa și cu șmecherii din trafic!

 

Meteo

Mostly cloudy

19°C

Pitesti

Mostly cloudy
Humidity: 79%
Wind: E at 17.70 km/h
Tuesday
Partly cloudy
16°C / 27°C
Wednesday
Mostly sunny
16°C / 29°C
Thursday
Thunderstorms
16°C / 26°C
Friday
Thunderstorms
15°C / 26°C

Latest Tweets

Acuzații extrem de grave după desecretizarea protocolului dintre SRI, ÎCCJ și Parchetul General! Judecătorul Nicola… https://t.co/QPK32Gxwlm
Video! Mihai Eminescu veghează Orașul Regal https://t.co/UhImLlpaMy
Un super proiect pe fonduri europene: SMART REFUGE HUB https://t.co/NtWb4xHGNE
Daniel Zamfir la ALDE! Gerea, reacție dură pentru Orban după noile achiziții https://t.co/g8ov4QTKac
Elevii și sportivii cu rezultate deosebite vor fi premiați https://t.co/OH0rFITetw
Follow ProARGES on Twitter