Video! Vali Porcișteanu demonstrație la Săptămâna Prevenirii Criminalității

By Octombrie 02, 2017 1276

Campionul național de raliuri Valentin Porcișteanu a deschis, luni, cu o demonstrație de frânare de urgență, seria de acțiuni organizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității.

 "Am exemplificat astăzi, aici, mai multe frânări de urgență, un exercițiu pe care îl facem și noi la probele practice ale cursurilor de conducere defensivă. Foarte mulți șoferi se confruntă cu probleme când vine vorba de acest test, pentru că le e teamă să frâneze, nu știu să frâneze corect, iar atunci când fac acest exercițiu, unii dintre ei reușesc abia la a zecea încercare să oprească mașina așa cum ar trebui. Asta este grav, pentru că atunci când vor întâlni o situația similară în trafic, nu vor avea mai multe șanse, ci una singură", a spus Valentin Porcișteanu.

El a explicat că a exemplificat frânări de urgență la diferite viteze, pentru a demonstra că distanța necesară pentru oprirea în siguranță crește foarte rapid odată cu viteza.

La rândul său, șeful IPJ Argeș, comisarul șef Bogdan Berechet, a apreciat rolul educativ al acțiunii de prevenire.

"Am ales să deschidem Săptămâna Prevenirii Criminalității printr-o demonstrație de frânare a cunoscutului pilot de curse Vali Porcișteanu. Este o campanie care se adresează participanților activi la trafic, atât conducătorilor auto cât și pietonilor", a declarat Bogdan Berechet.

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, IPJ Argeș va mai organiza acțiuni de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, a infracțiunilor contra patrimoniului și a violenței în familie.

Meteo

Cloudy

15°C

Pitesti

Cloudy
Humidity: 69%
Wind: NNW at 22.53 km/h
Sunday
Partly cloudy
11°C / 20°C
Monday
Partly cloudy
11°C / 22°C
Tuesday
Mostly cloudy
13°C / 23°C
Wednesday
Scattered showers
14°C / 22°C

Latest Tweets

Cheile Dâmbovicioarei: Începe concursul de escalada Memorialul Bebe Nistorescu https://t.co/mqVPKc2cf0
Decizia CEx: Dragnea are susținere totală. Planul de război al PSD https://t.co/X5eMnYbmas
Tabere militare și scene din Primul Război Mondial, la Mioveni https://t.co/tpoBed4l8V
Ziua Dunării sărbătorită de Administrația Bazinală de Apă Argeș - Vedea https://t.co/7lFaO7XSJK
Surpriză! Angajații Primăriei Mioveni, au venit îmbrăcați în Ie https://t.co/kBFFnwro4C
Follow ProARGES on Twitter