Video! Eroul câmpulungean Ionuț Butoi va primi bani pentru medaliile obținute la Invictus

By Octombrie 03, 2017 734

Delegația țării noastre la competiția sportivă "Invictus Games Toronto 2017" a fost primită luni de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, și a altor oficiali ai MApN, Statului Major General și ai Parlamentului. Dragnea a spus că i-a cerut premierului să modifice legislația în vigoare astfel încât membrii Invictus Team România să poată fi asimilați celorlalți sportivi care reprezintă țara peste hotare la competiții.

"Am rugat Guvernul să modifice o Hotărâre de Guvern existentă ca să adauge o categorie de sportivi pentru a putea beneficia de premii — 20.000 (n.r. — lei) premiul I până la 5.000 — locul 6", a arătat președintele Camerei. În urma modificării legislației existente, câștigătorii locului I ar urma să primească 20.000 de lei, cei care au obținut locul doi — 15.000 de lei, locul trei — 12.000 de lei, locul patru — 9.000 de lei, locul cinci — 7.000 de lei și locul șase — 5.000 de lei".

Plutonierul Ionuț Butoi s-a declarat mândru de faptul că a putut reprezenta România într-o asemenea competiție. Pe 31 august 2008 el a fost accidentat în Afganistan în urma unei explozii foarte puternice.

''Șansa mea a fost că m-am aruncat de pe mașina de luptă, iar în momentul căzăturii mi-am fracturat coloana. A urmat o perioadă de acomodare, m-am acomodat, m-am resemnat, am zis că asta este, viața merge înainte, chiar dacă aș fi dat timpul înapoi, aș fi făcut același lucru, o spun cu mândrie, pentru că sunt mândru că sunt român și sunt mândru că putem reprezenta România oriunde în lume", a spus Ionuț Butoi.

Sursa: AGERPRES

 

 

Meteo

Mostly cloudy

19°C

Pitesti

Mostly cloudy
Humidity: 79%
Wind: E at 17.70 km/h
Tuesday
Partly cloudy
16°C / 27°C
Wednesday
Mostly sunny
16°C / 29°C
Thursday
Thunderstorms
16°C / 26°C
Friday
Thunderstorms
15°C / 26°C

Latest Tweets

Acuzații extrem de grave după desecretizarea protocolului dintre SRI, ÎCCJ și Parchetul General! Judecătorul Nicola… https://t.co/QPK32Gxwlm
Video! Mihai Eminescu veghează Orașul Regal https://t.co/UhImLlpaMy
Un super proiect pe fonduri europene: SMART REFUGE HUB https://t.co/NtWb4xHGNE
Daniel Zamfir la ALDE! Gerea, reacție dură pentru Orban după noile achiziții https://t.co/g8ov4QTKac
Elevii și sportivii cu rezultate deosebite vor fi premiați https://t.co/OH0rFITetw
Follow ProARGES on Twitter