Video! Medaliat la Invictus, eroul câmpulungean din Afganistan vrea să își mai cumpere un arc

By Octombrie 10, 2017 999

A apărut pe toate posturile de televiziune naționale și a făcut o promovare extraordinară Argeșului și Câmpulungul. Ionuț Butoi a trecut peste rana care l-a lăsat în imposibilitatea de a merge, produsă în urma incidentului din 2008 din Afganistan și, la prima participare la jocurile Invictus, a adus țării noastre o medalie de argint la individual și una de aur împreună cu echipa României la proba de tir cu arcul.

Chiar dacă a concurat împotriva unor militari care la jocurile precedente au fost medaliați și au peste 10 ani de când practică acest sport, Ionuț Butoi, legimitat la clubul sportiv Steaua, a reușit, prin felul în care a tras, să obțină cele mai bune rezultate din carieră. El a dedicat medaliile tuturor militarilor care au fost răniți ori și-au pierdut viața pe câmpul de luptă.

Culmea este că Ionuț Butoi a primit, prin Direcția medicală a Armatei, primul cărucior, abia anul acesta, în luna iunie. Până acum a mers cu cel pe care și l-a cumpărat singur. Probabil s-au gândit că nu pot merge totuși cu cel pe care îl aveam. Vreau să spun că dacă eram în acea situație, doar eu și militarii din Afganistan mai aveam un asemenea cărucior. În ciuda obstacolelor psihologice și a greutăților cu care s-a confruntat, Ionuț Butoi nu s-a dat bătut. 

La INVICTUS 2018, pregătiri pentru tir cu arcul și atletism

La anul vrea să ajungă din nou la jocurile Invictus. Are totuși nevoie de un nou arc, pentru a fi sigur că nu ratează competiția. Îmi trebuie un nou arc. Dacă se întâmplă, Doamne ferește, ceva și se rupe, am făcut deplasarea degeaba. Nu mai zic de munca depusă pentru pregătiri. Am mare nevoie să mai am un arc de concurs la nivel înalt, de rezervă. 

În plus, Ionuț Butoi așteaptă să primească și un cărucior special construit pentru a concura, la anul, și la proba de atletism. Am urmărit finalele la alergat cu căruciorul, cred că m-aș fi putut bate pentru o medalie. Pentru acest lucru, aștept însă un cărucior special creat pentru competiție, care am înțeles că va sosi la un moment dat.   

Meteo

Cloudy

15°C

Pitesti

Cloudy
Humidity: 69%
Wind: NNW at 22.53 km/h
Sunday
Partly cloudy
11°C / 20°C
Monday
Partly cloudy
11°C / 22°C
Tuesday
Mostly cloudy
13°C / 23°C
Wednesday
Scattered showers
14°C / 22°C

Latest Tweets

Cheile Dâmbovicioarei: Începe concursul de escalada Memorialul Bebe Nistorescu https://t.co/mqVPKc2cf0
Decizia CEx: Dragnea are susținere totală. Planul de război al PSD https://t.co/X5eMnYbmas
Tabere militare și scene din Primul Război Mondial, la Mioveni https://t.co/tpoBed4l8V
Ziua Dunării sărbătorită de Administrația Bazinală de Apă Argeș - Vedea https://t.co/7lFaO7XSJK
Surpriză! Angajații Primăriei Mioveni, au venit îmbrăcați în Ie https://t.co/kBFFnwro4C
Follow ProARGES on Twitter