Poliția a găsit un tânăr care conducea beat și un altul care consumase droguri

By Octombrie 30, 2017 1801

Peste 4.000 de sancțiuni au fost aplicate și 256 de permise de conducere au fost reținute, în urma unei acțiuni ce a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive.

La sfârșitul săptămânii trecute, Direcția Rutieră a coordonat o acțiune la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive.

La acțiunile organizate atât în mediul urban, cât și în cel rural, au participat 2.224 de polițiști, 1.047 dintre aceștia fiind de la structurile rutiere.

În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 4.391 de sancțiuni contravenționale, 260 dintre acestea fiind pentru consum de alcool la volan.

De asemenea, au fost reținute 256 de permise de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului și 251 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost constatate 243 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, 137 dintre acestea au vizat conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 5au reprezentat fapte de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive, 13 fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, iar 88 de infracțiuni au fost de altă natură.

 

În județul Argeș, a fost depistat un tânăr de 28 de ani, în timp ce conducea mașina sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și să i se recolteze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, nu avea nici permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fiindu-o întocmit dosar penal.

Tot în județul Argeș, a fost oprit în trafic un autoturism, condus un tânăr de 20 de ani, fără a avea drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conform unei decizii penale și care ar fi fost sub influența unor substanțe psihoactive. La controlul corporal efectuat a fost găsit un plic cu fragmente vegetale uscate, cu miros înțepător precum și o cutie care conținea foițe pentru țigarete. Tânărul a fost condus la spital, pentru recoltare de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței unor substanțe psihoactive. Cercetările sunt continuate de polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești. În cauză s-a întocmit dosar penal.

*** Un alt tânăr de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Spania, a fost oprit de polițiști. Acestea era sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal.

Meteo

Sunny

9°C

Pitesti

Sunny
Humidity: 81%
Wind: NNW at 11.27 km/h
Monday
Partly cloudy
10°C / 24°C
Tuesday
Partly cloudy
10°C / 26°C
Wednesday
Partly cloudy
11°C / 25°C
Thursday
Mostly sunny
11°C / 26°C

Latest Tweets

Video! Mărturii teribile de la foștii deținuți politici ai Închisorii Pitești. S-a deschis expoziția permanentă Mem… https://t.co/l21lCpMnoP
Video! Ambasadorul Marii Britanii în Argeș: Ce s-a întâmplat la Închisoarea Pitești nu trebuie să fie uitat! https://t.co/3JFklKpPy9
Apartamente, sute de bunuri imobile și autoturisme ale omului mafiei italiene din Pitești, puse sub sechestru https://t.co/vJaVwQLtrw
Uniunea Arhitecților din România, vizită de documentare la Cula Racovița din Mioveni https://t.co/bjYjnFiOfV
Un primar și-a sărbătorit ziua la...muncă! https://t.co/caY6uwBRFy
Follow ProARGES on Twitter