Românii au făcut topul spitalelor. Cele mai bune și cele mai rușinoase spitale din România

By Februarie 08, 2018 899

Observatorul Român de Sănătate a analizat 122.423 de chestionare de satisfacţie completate de pacienţii români în perioada decembrie 2016 - ianuarie 2018.
Concluziile raportului au scos în evidență că
- Peste o cincime din pacienţii internaţi sunt nemulţumiţi sau foarte nemulțumiţi de curățenia din spitale.

- De asemenea, 8 pacienţi din 10 sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de activitatea şi implicarea medicului care i-a îngrijit.

- Peste o cincime din pacienţii internaţi au fost nevoiţi să își cumpere medicamente sau alte materiale sanitare din banii proprii în perioada internării în spital.

- Unui număr de 4.798 de pacienți li s-au solicitat bani sau atenții de către personalul medical (3,92% din totalul pacienților care au răspuns chestionarului).

- 21% din spitale arată zero interes pentru părerea pacienţilor. În cazul acestora nu a fost completat nici măcar un chestionar de satisfacţie.


De asemenea, potrivit datelor colectate de ORS, iată cum arată topul unităţile sanitare cu cele mai bune rezultate, evaluate pozitiv de pacienţi din punct de vedere al serviciilor medicale şi al curăţeniei.  

Spitalele cu cea mai mare transparență


Cele mai bune și mai curate spitale

 

Observatorul Român de Sănătate a realizat și topul ruşinii

Majoritatea pacienților nu își pot spune gradul de satisfacție

Este îngrijorător de mic numărul de spitale care introduc datele de contact ale pacienților în platforma electronică a CNAS pentru ca  pacienții să primească prin SMS chestionarul de satisfacție. 21% dintre unitățile medicale nu au introdus în sistem nici măcar un pacient, iar 82% au introdus datele pentru mai puțin dintre 5% dintre pacienții externați.
Doar  64  de  spitale  au  avut  un  număr suficient de chestionare completate pentru a obține rezultate relevante statistic și au fost inclusie în topurile pozitive din acest raport.
277 de spitale nu au avut suficiente chestionare completate. Din cauza netransparenței și a lipsei de implicare a managerilor, este imposibilă măsurarea relevantă a satisfacției pacienților  din aceste spitale. Raportul Observatorului de Sănătate prezintă și soluțiile care se impun pentru a rezolva sau îmbunătăți situația actuală, notează organnizația.
 
Acest raport analizează cele 122.423 chestionare de satisfacție completate de pacienții români la externare prin SMS şi formular web, în perioada decembrie 2016 - ianuarie 2018, prin intermediul mecanismului de feedback al Ministerului Sănătății.

Citește aici întregul raport ORS

Meteo

Mostly cloudy

21°C

Pitesti

Mostly cloudy
Humidity: 37%
Wind: NNE at 22.53 km/h
Friday
Partly cloudy
11°C / 26°C
Saturday
Partly cloudy
13°C / 25°C
Sunday
Scattered thunderstorms
12°C / 22°C
Monday
Scattered showers
13°C / 22°C

Latest Tweets

Zilele Asistentului Medical Argeșean, celebrate la Mioveni https://t.co/Lb5DxRADLl
Lecții de educație fiscală. Elevii de la Minulescu au aflat ce înseamnă taxele și impozitele https://t.co/QY2g6c2HGQ
Video! Constructorii auto au făcut lista investițiilor prioritare în infrastructură. Iohannis vorbește de autostrad… https://t.co/wLWg5CY4ky
Andrei Gerea, drept la replică devastor: Cred că Daniel Constantin, acest parazit politic, merită... https://t.co/kJvqAOAb9r
Asistenții medicali, sărbătoriți la Câmpulung https://t.co/4yLS88gbfA
Follow ProARGES on Twitter