Mioveni: Se scumpește factura la apă și canalizare

Începând cu data de 1 Iunie 2018, prețul la apa potabilă produsă, transportată și distribuită în orașul Mioveni, ce include și prețul de producție al SC Automobile Dacia SA, va fi de 3,89 lei/mc fără TVA, respectiv 4,24 lei/mc cu TVA.

Totodată, începând cu aceeași dată, se modifică și tariful pentru serviciul de canalizare-epurare la 2,59 lei/mc fără TVA, respectiv 3,08 lei/mc cu TVA.

Prețurile/Tarifele sunt aprobate prin H.C.L. nr. 84/17.05.2018. Creșterea tarifului este avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C.

Având în vedere importanța asigurării activităților de interes public general la nivelul orașului Mioveni, furnizarea serviciilor de apă și de canalizare fiind prioritară, se impune desfășurarea lor pe criterii de eficiență economică.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare și potrivit Ordinului președintelui A.N.R.S.C. privind Metodologia de stabilire, ajustare sau modificare a prețurilor și tarifelor nr. 65/2007, societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a transmis documentații către A.N.R.S.C. pentru avizarea modificării tarifelor la apă și canalizare.

Pentru producerea, transportul și distribuția apei potabile în orașul Mioveni, actualul tarif de 3,70 lei/mc (fără TVA) include și costul de 1,95 lei/mc – prețul de producție al Automobile Dacia SA și preț apă brută AN Apele Române.

Tarifele actuale nu mai pot asigura funcționarea serviciilor publice pe criterii de rentabilitate și eficiență economică, fiind necesară corelarea lor cu evoluția generală a prețurilor și tarifelor din economie și cu alte cheltuieli de operare și exploatare.

Fundamentarea tarifelor s-a făcut pe baza analizei cheltuielilor realizate în perioada II 2017 – I 2018, rata inflației, ținând cont de ultimele schimbări legislative prevăzute de O.U.G. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal (mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat) și H.G. nr. 846/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată (majorarea salariului de la 1450 lei la 1900 lei), dar și de evoluția prețurilor la energie electrică, gaz, combustibil, materiale și alte cheltuieli înregistrate de la ultima avizare de tarif.

 

 

Meteo

Mostly cloudy

22°C

Pitesti

Mostly cloudy
Humidity: 37%
Wind: SSE at 6.44 km/h
Monday
Partly cloudy
10°C / 23°C
Tuesday
Scattered showers
12°C / 22°C
Wednesday
Showers
13°C / 19°C
Thursday
Thunderstorms
14°C / 20°C

Latest Tweets

Video! Sfârșit de iunie cu zăpadă în munții Făgăraș: A nins pe Transfăgărășan! https://t.co/r86CV6nMR5
Iohannis mai vrea un mandat de președinte: Sunt ferm hotărât să candidez https://t.co/7ik1uCcYgn
Cheile Dâmbovicioarei: Începe concursul de escalada Memorialul Bebe Nistorescu https://t.co/mqVPKc2cf0
Decizia CEx: Dragnea are susținere totală. Planul de război al PSD https://t.co/X5eMnYbmas
Tabere militare și scene din Primul Război Mondial, la Mioveni https://t.co/tpoBed4l8V
Follow ProARGES on Twitter