Video! Chinezii, în vizită la Mioveni. Centru de medicină tradițională la noul spital și filială a Institutului Confucius la Pitești

Joi, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost gazda unei numeroase delegații de înalți oficiali din China, provincia Zhejiang, orașul Jinhua. Cu această ocazie, administrația locală din Mioveni și oficialii chinezi au semnat un protocol de colaborare în domeniile sănătate, învățământ și domeniul economic. De asemenea, s-a făcut o vizită și la noul spital aflat acum în construcție la Mioveni. Prezentarea spitalului a avut loc în secția de terapie intensivă care deja a prins contur.


Alături de primarul Ion Georgescu s-au aflat președintele CJ Argeș, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea, senatorul Șerban Valeca, deputatul Nicolae Velcea, europarlamentarul Gabriela Zoană, secretarul de stat Nicolae Tudose, conducerea DSP Argeș și a Universității Pitești, reprezentanți ai mediului de afaceri, consilieri locali.

Anul trecut, orașul Mioveni, prin Consiliul Local, cu sprijinul Ambasadei R.P. Chineze la București, a semnat un Acord de Înfrățire cu Municipiul Jinhua – Provincia Zhejiang, precum și un Acord de Cooperare Internațional, totul în sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară China.

La sediul Primăriei Mioveni a fost semnat un MEMORANDUM DE COOPERARE între cele două părți care vizează  colaborarea în domeniul medical prin înființarea unei secții de medicină tradițională chinezească la noul spital(aflat în construcție) care va fi dat în folosintă anul viitor.

Delegaţia chineză a fost formată din șapte persoane cu funcţii de răspundere în conducerea Municipiului Jinhua: Președitele Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Tao Chenghua, Directorul Adjunct al Secției de Propagandă a Comitetului de Partid din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang- Pan Jiangtao, Secretarul General Adjunct al Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Ma Qiaoliang, Președintele  Comisiei de Propuneri de Proiecte Legislative a Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Wan Chenxi, Vicepreședintele Administrativ al Zonei de Dezvoltare a noilor ramuri industriale din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang -Chen Zhijian, Directorul adjunct – Biroul Afaceri Externe al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang- Jin Ye și Președintele Asociației Cetățenilor din Orașul YIWU – Provincia Zhejiang- Jin Xiaozhong.

Jinhua este un oraș la nivel de prefectură din provincia centrală Zhejiang din estul Chinei (echivalent cu o reședință de județ), cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, inclusiv zona metropolitană, conform recensământului din anul 2010.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.