Mircea Sararescu

Mircea Sararescu

În timp de liderii de la nivel județean ai PSD Argeș o țin într-o serie interminabilă de ședințe, de demisii care apoi sunt retrase sau care nu pot fi concretizate (a se vedea cazurile PSD Pitești sau pseudo-demisia viceprimarului Mihalcea de la Ștefănești), de intrigi sau de răzbunări, deputatul de Argeș Mircea Drăghici a făcut un adevărat tur de forță, fiind alături de PSD în toate deplasările avute în județele țării în campania premergătoare alegerilor europarlamentare, dar și în mecanismul de luare a deciziilor la nivel înalt. Cea mai recentă deplasare a fost la Brașov, acolo unde a avut loc un adevărat miting de susținere a valorilor europene și a guvernării PSD. Pur și simplu, la Brașov, membrii și simpatizanții social-democrați au avut curajul să iasă și să apere guvernarea PSD, guvernare care, pe alocuri, în județ, este hulltă de unii aleși pentru că, spun ei, mai rău în încurcă decât să îi ajute.

Subliniem aceste aspecte dintr-o rațiune simplă. În timp ce la centru se fac eforturi pentru mobilizare și pentru susținerea candidaților PSD la europarlamentare, în Argeș se menține starea de plafonare și sunt semnale că vor fi chiar exemple de non-combat la aceste alegeri. Pentru mulți lideri județeni, aceste alegeri par nesemnificative pentru că nu îi vizează și refuză să lupte și să susțină partidul deși devine tot mai evident că anumite reglementări sau măsuri pozitive luate de guvernare nu au putut fi puse în operă pentru că au fost atacate și blocate la Bruxelles. Iar aceste măsuri, că vor sau nu, îi vizează și pe acești aleși din care se consideră prea puternici ca să mai aibă parte de surprize. Asta deși devine tot mai evident că inclusiv în Argeș PNL și USRPlus depun eforturi să iasă din amorțează și au planuri de atac conturate deja. Este poate, și acesta un semnal pentru conducerea centrală care înțelege să sancționeze astfel lipsa de solidaritate din interiorul PSD Argeș dar și lipsa de acțiune în raport cu eforturile depuse în restul țării. Asta ca să nu se mai întrebe unii și alții de ce Argeșul nu are parte de mai mulți oameni în structurile centrale. Pentru că uneori, acești oameni nu se văd nici măcar în relația cu structura județeană, darămite cu cea centrală.

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat duminică, la un miting social-democrat care avut loc în Piaţa Sfatului din Braşov şi la care au participat mai mulţi miniştri ai partidului, că PSD este singurul partid românesc, singurul partid nefinanţat din străinătate, format din oameni normali, transmite News.ro.

„PSD este singurul partid românesc, nu este ca celelalte. Este singurul partid nefinanţat din străinătate, format din oameni normali. Nu uitaţi până după alegeri, suntem singurul partid care se bate pentru România. Suntem singurul partid care îi poate învinge pe ăştia cu sistemul lor toxic. Am venit la Braşov ca să dăm acest semnal”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Printre miniştrii prezenţi s-au mai aflat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, precum şi alţi miniştri şi lideri ai partidului, însă nu şi preşedintele acestuia Liviu Dragnea. Aceştia se află la Braşov pentru a participa la alegerile care au loc în organizaţia locală.

 


Deputatul de Argeș Mircea Drăghici anunță că Programul „Euro 200” continuă! Acest program vine în sprijinul elevilor și stundenților care pot primi fonduri pentru achiziționarea de calculatoare. Guvernul a decis continuarea acestui program și anul acesta. "Inițiativa de sprijin financiar pentru elevi şi studenţi pentru achiziţia de calculatoare se desfășoară şi anul acesta, termenul limită pentru depunerea cererilor fiind 19 aprilie. În cei 15 ani de aplicare a „Euro 200” au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 300.000 de elevi şi studenţi. Este un program menit să sprijine tinerii din familiile cu venituri mici, pentru acces neîngrădit la informație și dezvoltarea de competențe în zona IT&C, a menționat Mircea Drăghici pe pagina sa de Facebook.

Pentru facilitarea Pentru accesului la informațiile necesare, ministerul Educației a lansat portalul ”Euro 200” și forumul de discuții unde informațiile sunt mult mai detaliate.

Comitetul executiv al PSD ar putea aproba astăzi lista candidaților la europarlamentare. Rovana Plumb va deschide lista, Liviu Dragnea a anunțând deja acest lucru. Mai mult, Dragnea a spus că Viorica Dăncilă o va propune pe Plumb și pentru un post de comisar european. Marea surpriză vine dinspre Victor Boștinaru. Un europarlamentar cu ștate vechi care a decis să se retragă din cursă. Retragerea lui creează o premisă pentru Gabriela Zoană de a accede pe un loc considerat potențial eligibil. Oricum, Zoană și dacă nu va intra cu un mandat plin în parlamentul European, va ajunge foarte rapid la indemnizațiile babane date de Bruxelles, fiind în topul celor 14 locuri pe care social-democrații le estimează a fi câștigate.

"În urma unei evaluări personale și a discuțiilor cu familia mea, care a plătit cel mai mare preț pentru acești ani de plecări continue, am ajuns la concluzia că este momentul să anunț retragerea candidaturii mele pentru un nou mandat în Parlamentul European.
Acești 12 ani mi-au dat posibilitatea să servesc cu onestitate și pasiune interesele europene ale țării mele și să constat că românii pot face performanță într-un mediu concurențial, precum cel din Parlamentul European.
Cred cu sinceritate că am realizat lucruri care vor dăinui, iar pentru asta trebuie să mulțumesc PSD-ului și PSD-iștilor pentru șansa oferită! Mai presus de orice însă, le mulțumesc tuturor românilor pentru că mi-au oferit oportunitatea să-i reprezint!", a fost anunțul făcut de Victor Boștinaru pe pagina sa de Facebook.

O adevărată pierdere pentru PSD este Victor Boștinaru, unul dintre vicepreședinții PSE, un om politic cu anvergură și cu relații la nivel înalt.

Spre deosebire de alți mulți europarlamentari români care nu știu decât să împroaște cu venin sau să zâmbească tâmp atunci când un alt coleg din apropiere are vreo alocuțiune, Boștinaru a avut unele dintre cele mai puternice discursuri pentru apărarea statului de drept în România, împotriva abuzurilor din Justiție și împotriva manifestărilor violente ale PPE în politica românească. În plan politic concret,  a reuşit să a obţină pentru România peste 3 miliarde de euro, din care o parte fiind folosiţi în infrastructură, acesta fiind membru Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European. Acesta a obţinut 2 miliarde de euro după ce a făcut mai multe demersuri pentru evitarea dezangajărilor şi crearea de condiţii speciale pentru România. De asemenea, a mai obţinut 1,1 miliarde de euro pentru ţară, sumă ce a fost folosită pentru proiecte în infrastructură, în România, întrucât, în urma solicitării sale, banii care trebuiau transferaţi către MCF de către fiecare ţară membră a Politicii de Coeziune, au putut fi folosiţi în ţara din care provin, până la finalul anului 2016.

Actorul Florin Piersic a ajuns luni, 25 martie, de urgență la o clinică din București. El se deplasa foarte greu și ar fi acuzat dureri la piciorul drept, informează B1TV.

Florin Piersic a ajuns în această dimineață la o clinică pentru mai multe analize. Potrivit sursei citate el a fost însoțit de o persoană, care l-a ajutat să ajungă la medici pentru investigații suplimentare.

Piersic a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

A fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Aventura tinerilor antreprenori de la Colegiul Național „Zinca Golescu”, Pitești începută în septembrie 2017, odată cu debutul proiectului strategic ”Career Based Opportunities” în cadrul Programului Erasmus+ gestionat de Comisia Europeana, prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, a continuat la finele lunii februarie a.c. cu o experiență inedită în Polonia. Echipa antreprenorilor de la Zinca Golescu, 5 elevi inimoși și 2 dascăli entuziaști, profesor Aida Grecu – coordonatorul proiectului si profesor Cristina Constantinescu, membru al echipei de proiect, și-a întâlnit omologii din Italia, Bulgaria, Turcia și evident din Polonia, țara gazdă.
A fost o săptămână încărcată de emoție, de interferențe academice și culturale, de experiențe noi și interesante, pe care o să le supun atenției cititorilor noștri, pe scurt. Instituția gazdă, liceul Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych - Maria Sklodowska-Curie, Wolsztyn, a fost locul unde s-a desfășurat cea mai mare parte a activităților prevăzute în proiect, unde a avut loc un fructuos schimb de experiență și de idei. Cu toții am avut oportunitatea să facem o incursiune în sistemul de educație polonez, cel care a reușit să înregistreze o creștere spectaculoasă, sistem care reușește să pregătească elevii pentru a face față provocărilor societății, cunoașterii vieții active sau vieții educaționale, fie că se vor confrunta mai devreme cu piața muncii, fie că își vor continua studiile.
 Activitățile vizate de această mobilitate au avut un caracter preponderent practic și interactiv, elevii participanți fiind angrenați în activități în echipe mixte, în care și-au antrenat creativitatea, gandirea critică, problematizarea, comunicarea în limba engleză, abilitățile digitale, de cooperare, toleranța și nu în ultimul rând prezentări la scenă deschisă, cu scopul de a realiza simulări de firme de exercițiu. La toate acestea s-au adăugat vizitele de documentare derulate la o companii locale, cum ar fi Ikea Development Centre, Baxters Polska Ltd, Firestone Industrial Products Poland Ltd., Kaczmarek Electric SA Logistic center, NorDan Ltd. Powodowo, Hotel Ostoja Chobienice și WSB University School of Business-Poznan, unde antreprenorii în devenire au avut oportunitatea sa afle detalii despre istoricul firmei de la înființare pînă în prezent, au observat îndeaproape procesul de producție, au purtat dialog cu managementul firmelor. Tururile de studiu s-au dovedit a fi extrem de utile, mai ales datorită discuțiile purtate cu antreprenorii locali.
De asemenea, este de necontestat câștigul în ceea ce privește consolidarea competențele lingvistice, cunoașterea culturii, a obiceiurilor și a stilului de viață polonez. Antreprenorii români au fost primiți cu brațele deschise de către familiile gazdă, unde au avut posibilitatea să guste din plin viața unui polonez. „Oamenii sunt foarte prietenoși și deschiși în Polonia...peste tot brațe deschise...polonezii sunt minunați”, au declarat elevii din echipa noastră. Pe toată perioada mobilității, partenerii și-au manifestat aprecierea și recunoștința față de modul responsabil în care s-a lucrat și față de buna desfășurare a tuturor activităților derulate.
 „Consider că implementarea acestui proiect a fost o reală reușită pentru elevii Colegiului nostru, pentru cadrele didactice și pentru întreaga comunitate școlară din județul Argeș, întrucât, încă de la debutul proiectului, toți participanții au beneficiat de experiențe noi de învățare și s-au îmbogățit din punct de vedere personal și profesional.” a subliniat coordonatorul proiectului, prof. Aida Grecu.                       
 Informații suplimentare pot fi găsite, accesând pagina Facebook dedicata proiectului:  https://www.facebook.com/CNZG-Career-Based-Opportunities

Informațiile prezentate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului articolului, iar Comisia Europeană și Agenția Națională în Domeniul Educației și Formării Profesionale nu sunt responsabile pentru felul in care este folosit conținutul acestor informații.

Săptămâna aceasta ar putea să se întâmple încheierea unui parteneriat pe care îl susținem de mai bine de un an. Este vorba despre încheierea unui protocol prin care Jandarmeria Argeș să aibă acces pentru vizionarea live a imaginilor suprinse de camerele video din dotarea Poliției Locale din Pitești. Camerele au fost achiziționate de Consiliul Local Pitești, iar scopul achiziției a fost creșterea nivelului de siguranță din municipiu. Numai că pe de o parte Poliția Locală nu avea nici forța, nu are nici oamenii și nici competențele necesare pentru a interveni asemeni unei instituții militarizare care are exact aceste atribuții precum Jandarmeria Argeș. De altfel, un astfel de protocol nu ar fi rău a fi semnat și cu Poliția Națională. În definitiv, obiectivul nu ar trebui să fie cine are mai mulți "ochi" în oraș, pentru că aceste instituții nu sunt nici servicii de informații și nici detectivi particulari (sperăm), ci o conlucrare pentru a reduce cât mai mult nivelul de infracționalitate în oraș. Nivel care a ajuns la cote din ce în ce mai înalte în ultima perioadă: jafuri în centrul orașului, spargeri în care sunt folosite arme cu potențial mortal, hoți prinși cu focuri de armă și lista poate continua. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare pentru a prinde 3 hoţi vineri noapte, după ce hoții au dat spargeri două nopți consecutiv în cartierul Craiovei din Pitești. Bărbaţii au fost surprinşi în flagrant, în timp ce furau dintr-un magazin. Oamenii legii au reuşit să-i reţină, iar prejudiciul în valoare de aproximativ 5000 de lei a fost recuperat.

Aceste protocoale sunt utile, sunt deja încheiate în județ între Jandarmeria Argeș și toate restul orașelor, ba chiar și cu diverse comune și există parteneriate similiare și în alte județe. Explicația: numai având acces live la cât mai multă informație, jandarmii pot intervenii într-un timp cât mai scurt. După mai bine de un an de refuzuri constante și din ce în ce mai ilare, iată că primarul interimar al Piteștiului, Sorin Apostoliceanu a anunțat că săptămâna aceasta este foarte posibil ca acest parteneriat să fie încheiat, ceea ce pentru noi toți vom avea parte de mai multă siguranță pe străzile din Pitești.

 

Doi dintre cei mai puternici candidați de pe lista ALDE la europarlamentare, Norica Nicolai și Andrei Gerea au fost duminică la târgul de la Domnești. Cei doi vicepreședinți au fost însoțiți de Simona Brătulescu, președintele ALDE Argeș și de o numeroasă echipă formată din colegi și susținători atât din zonă, cât și de la nivel județean.

Interesant este faptul că pozițiile Noricăi Nicolai în Parlamentul European par să fi fost receptate și de argeșeni, astfel că domneștenii și cei veniți la târg din tot județul nu numai că au recunoscut-o, dar s-au găsit și destul de mulți care au avut cuvinte laudative la adresa europarlamentarului ALDE. Și deputatul de Argeș Andrei Gerea a avut schimburi interesante de discuții cu cei pe care i-a întâlnit la Domnești. De altfel, vicepreședintele ALDE este unul dintre cei mai activi parlamentari de Argeș în zona media la nivel național, astfel că a devenit și el o figură cunoscută în rândul oamenilor. Se pare însă că cei doi candidați ai ALDE pentru europarlamentare s-au simțit foarte bine la Domnești, motiv pentru care postările de pe paginile lor de Facebook au mai multe cuvinte de apreciere la adresa celor din comună.

Amatori de produse autohtone și naturale (Andrei Gerea a dus chiar o campanie de susținere a produselor Brădet în perioada în care miniștrii din guvernul Cioloș acuzau compania din Argeș că ar fi fost de vină pentru îmbolnăvirea bebelușilor, alegații dovedite a fi absolut incorecte), cei doi lideri ALDE au profitat de ocazii și au făcut și cumpărăturile, achiziționându-și produse naturale de la țăranii din zonă.

Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Protejate, Petre Ionel, a reprezentat Ministerul Mediului în calitate de organizator al Reuniunii Directorilor în Domeniul Managementului Chimicalelor din cadrul ministerelor mediului ale țărilor membre UE. Evenimentul a adus în Argeș experți și oficiali din  Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Lituania, Olanda, Polonia, Marea Britanie, România, precum și de la Agenția Europeană pentru Produse Chimice și de la Comisia Europeană.

Petre Ionel este președinte al ALDE Dâmbovița, subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării și Vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Din această postură, Petre Ionel a anunțat că de la sfârșitul anului trecut Agenția a început înființarea de structuri județene ale agenției. 200 de oameni au fost angajați la nivelul întregii țări. Structura județeană din Argeș a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate va avea 10 angajați, un șef serviciu și va funcționa într-un spațiu la Consiliul Județean."În maxim o lună vom avea o parte din structura județeană în funcțiune. Îi mulțumesc doamnei Simona Brătulescu, ne-a ajutat cu un spațiu la Consiliul Județean", a spus Petre Ionel. În Argeș sunt 47 de arii protejate din județ.

 

Să vezi și să nu crezi! Ei bine, este aproape inevitabil să se întâmple. O firmă care se ocupă cu piscicultura prin Stolnici, pe numele ei Orentex SRL, ar putea primi în curând 2 milioane de euro de la Primăria Pitești, adică în jur de 11 milioane de lei. Banii, evident, vor fi plătiți din buzunarul contribuabililor. Adică al piteștenilor. Consiliul Local a aprobat angajarea unei firme de avocatură pentru a reprezenta primăria într-o ultimă cale de atac pe care o mai are în justiție pentru o speță de aproape 10 ani. Firma respectivă s-a apucat de construit prin Găvana mai multe vile și un bloc de locuințe. Blocul a fost construit fără ca primăria să emită autorizaţie, deoarece o parte din terenul pe care se lucra era domeniu public (90 de metri amprentă la sol). Sigur, primăria nu a vrut să facă nici vreun schimb de teren, așa cum a făcut cu sutele în ultimii 25 de ani.

 Într-un final, ultima instanță a obligat primăria să emită titlu de proprietate şi să plătească şi despăgubiri de două milioane euro pentru firma Orentex SRL, care rămâne astfel și cu imobilul. Primarul interimar Sorin Apostoliceanu speră ca avocații cei noi, din afara Piteștiului (sic!) să obțină în instanță ca Primăria să primească măcar blocul, iar firma să rămână cu despăgubirea.

În maximum două săptămâni o hotărâre de guvern ar putea fi promovată cu normele metodologice ale noii legi a energiei și a gazelor, ceea ce ar permite ca din această primăvară primăriile să poate începe procedurile pentru concesionarea alimentării cu gaze. Cel puțin așa speră secretarul de stat în ministerul Energiei Robert Tudorache. Sigur, rămâne de văzut și când se întoarce din concediu Tudorel Toader sau dacă ministrul justiției scapă de remanierea care se anunță după ce doi-trei miniștri PSD ar putea candida la europarlamentare. Dacă Toader va fi demis, există riscul ca Iohannis să amâne cât de mult poate o nouă numire și foarte probabil, întârzierea se va reflecta și în momentul la care va fi dat avizul necesar, astfel că primarii se uită înfrigurați la bătălia politică ce este pe cale să le blocheze din nou proiectele.

“Legislația a fost modificată în Parlament, ministerul având obligația să facă normele metodologice, de aplicare a legii. Am reușit să obținem toate avizele, mai puțin avizul Ministerului Justiției. În maxim două săptămâni vom promova o Hotărâre de Guvern. Din primăvara aceasta, Primăriile pot să înceapă procedurile pentru concesionarea serviciului de alimentare cu gaze naturale”, a spus Tudorache, președinte ALDE Pitești și secretar de stat în Ministerul Energiei.

 Noua Lege a Energiei și a Gazelor permite autorităților locale să concesioneze de la ministerul Energiei serviciul de alimentare cu gaze naturale. Practic, primăriile, împreună cu firmele de profil care până acum nu se înghesuiau să execute extinderi mai ales în zone rurale pe care nu le considerau profitabile, vor putea investi pentru a permite oamenilor să aibă alimentare cu gaze.

Pagina 1 din 168

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.