A fost semnat acordul: TVA redus de la 9% la 5% pentru produsele bio şi tradiţionale româneşti

Recent a fost semnat acordul pentru reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele românești. Acordul a fost semnat la sediul Ministerului Agriculturii de către Asociaţia Bio România şi Federaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc în cadrul unei întâlniri de consultare a sectorului de produse bio şi tradiţionale româneşti.

Pe de-o parte, reducerea TVA la aceste produse reprezintă un semnal politic în favoarea producţiei şi consumului produselor agroalimentare româneşti de calitate şi va permite accesul unei categorii mai mari de consumatori din România la produse alimentare cu calitate certificate şi atestată.

„Pe de altă parte, este o măsură care poate contribui la oprirea depopulării satelor româneşti şi care pune bazele certificării produselor agroalimentare după sisteme de calitate voluntară, generând produse eligibile pentru promovare cu finanţare europeană, asigurând în acest fel posibilitatea producătorilor români de a concura cu produsele multinaţionalelor. Este un pas în deplin acord cu politica fiscală a PSD care a redus TVA-ul la alimente de la 24% la 9% şi TVA general la 19%, măsuri menite să însănătoşească economia naţională. Un alt proiect al Ministerului Agriculturii, cel de înfiinţare a reţelei de magazine cu produse româneşti „Unirea” reprezintă un alt semnal cu privire la intenţia clară a PSD şi a Guvernului de a proteja şi sprijini producătorii autohtoni”, ne-a declarat Ion Georgescu, secretar executiv al PSD Argeş.

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD; executat de SC Macazin Muntenia SRL; CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.