Andrei Gerea: Ce ne propune președintele Iohannis este să ne îndreptăm spre o republică a procurorilor!

By Martie 01, 2018 896

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a avut o ieșire virulentă după prezentarea bilanțului DNA. Deputatul de Argeș îl acuză pe președintele Iohannis că propune României o republică a procurorilor.  Andrei Gerea a arătat că în România asistăm la o bătălie pentru putere între instituţiile ilegitime şi nedemocratice care au preluat puterea în ultimii ani şi cele democratice. Liderul ALDE consideră că în raport conducerea DNA ar fi trebuit să vină cu explicații la acuzele care sunt aduse în privința activității unora dintre procurori și a șefei Laura Codruța Kovesi, atât în spațiul public, cît și în raportul de revocare prezentat de ministrul justiției.
Chestorul Camerei Deputaților susține că Iohannis, șefa DNA și procurorul general al României propun o variantă care îndreaptă țara către o republică a procurorilor!  

 

Am urmărit cu atenție prezentarea bilanțului pe care procurorul șef al DNA l-a întocmit. Acesta a arătat, încă o dată, că cei care conduc DNA vor face tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise. Kovesi, alături de ceilalți procurori DNA, au băgat sub preș toate anomaliile legate de activitatea instituției. În discursul șefei DNA nu a fost nicio vorbă despre încălcarea repetată a Constituției, nici despre situația de la DNA Ploiești, despre dosarele trimise înapoi de instanță din cauza modului în care DNA a pregătit rechizitoriul sau despre achitările care au avut loc.

La bilanțul DNA de azi, Kovesi și cei din instituția pe care o conduce trebuiau să răspundă concret la acuzațiile aduse instituției și să prezinte măsuri pentru a nu mai exista abuzurile înfăptuite de procurori precum Negulescu, dosarele fabricate, stenogramele falsificate sau probele măsluite. Nu s-a răspuns la niciunul din aceste puncte, ci s-a dorit o mușamalizare a realității de către toți cei prezenți la acest bilanț, dar și ridicarea unui zid în jurul șefei DNA.

Ce se petrece astăzi în România reprezintă o bătălie pentru putere între instituţiile ilegitime şi nedemocratice care au preluat puterea în ultimii ani şi cele democratice. Primele nu vor să piardă sub nicio formă din puterea pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, încălcând practic tot ce înseamnă principii de drept sau democratice.

Ce ne propune președintele Iohannis, alături de șefa DNA și de procurorul general al României este să ne îndreptăm spre o republică a procurorilor! Este regretabil că președintele și alți factori de decizie nu sesizează faptul că acţiunea DNA este un abuz de putere, iar abuzul de putere este o formă de corupţie.

ALDE va milita pe mai departe pentru revenirea la adevăratele principii ale democrației și nu ne vom lăsa intimidați de presiunile și manipulările care apar în mod constant. Ne vom lupta, prin instrumentele legale avute la dispoziție, pentru a nu reveni la teroarea anilor ’50, care pare a se repeta în zilele noastre - Andrei Gerea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.