Andrei Gerea, mesaj de 9 Mai: Summitul de la Sibiu, poate fi important. ALDE va lupta pentru ca toți cetățenii Europei să fie respectați în Uniunea Europeană

De 9 Mai, vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a avut un mesaj special. Candidatul ALDE la europarlamentare a subliniat că în ziua summitului de la Sibiu, Europa se confruntă cu mai multe probleme care au generat o creștere a euroscepticismului cetățenilor din comunitatea europeană. Andrei Gerea a subliniat că ALDE va lupta în Parlamentul European pentru ca toți cetățenii europeni, inclusiv românii, să fie respectați în Uniunea Europeană și să beneficieze de aceleași drepturi. Vicepreședintele ALDE a subliniat că România a fost tratată incorect de multe ori de-a lungul timpului din cauza faptului că o parte dintre politicieni, cei din famliia PPE, au respectat ordinele primite de afară și au subordonat interesele României celor ale diverșilor lideri din PPE.

"Ziua de 9 Mai are o triplă semnificaţie pentru români. În primul rând, celebrăm Proclamarea Independenţei de Stat a României de la 9 mai 1877. Tot astăzi celebrăm victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, victorie la care România a avut un rol major prin decizia de a întoarce armele împotriva Germaniei hitleriste. Și, desigur, celebrăm astăzi, ZiuaE uropei, stabilită la 9 mai 1950.

Într-un fel, cele două mari sărbători- proclamarea independenței României și Ziua Europei au, anul acesta, semnificații la fel de profunde ca atunci când premierul Călin Popescu Tăriceanu semna documentele prin care România adera la Uniunea Europeană. Numai că astăzi România și Europa traversează momente extrem de importante. În acest mandat al popularilor europeni, România a fost pusă la zid și sancționată, de cele mai multe ori pe nedrept, pentru că popularii au încercat să găsească un subiect care să acopere eșecurile mandatului lor la conducerea Uniunii Europene.

Mai mult ca niciodată, euroscepticismul a început să prindă tot mai mulți adepți în comunitatea europeană. Subiectul #Brexit-ului pare că nu își poate găsi o rezolvare rațională și fără efecte negative prea mari pentru cetățenii din UE și pentru cei britanici. În perioada lui Băsescu, #popularii au făcut adevărate experimente financiare și sociale în România.

Au fost momente în care #poporulromân a visat și a acționat pentru îndeplinirea #idealurilor. Acum suntem din ce în ce mai dezbinați.
De la aderarea la UE, România nu a mai avut un #proiectdețară, pentru că am avut președinți care s-au ocupat mai mult de construirea și consolidarea unui sistem opresiv decât de construirea unui obiectiv de țară, care au preferat să fie permanent în dispută cu partidele decât să fie mediatori, pentru că am avut politicieni români care au pus mai presus interesele de partid decât cele naționale.

Astăzi, 27 de șefi de state și de guvern sunt în România. #România este #CapitalaEuropei și acest summit ar putea fi unul în care să se ia decizii importante pentru #viitorulEuropei. Îmi doresc ca cei de la PNL și colegii lor populari să nu îl transforme într-o #mascaradăelectorală.

Ce vă pot spune cu certitudine, este că #ALDE va lupta în #ParlamentulEuropean pentru o #Europăunită, în care #România și toate statele să fie #respectate.", a subliniat, pe pagina sa de Facebook Andrei Gerea.

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), publicat de SC Macazin Muntenia SRL, M.F.C. 41190002

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.