Audieri Kovesi pentru Parchetul European cu scandal. Vezi Livestreaming

 Cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror şef european urmează să fie audiaţi astăzi de Comisia pentru libertăţi Civile şi cea de Buget-Finanţe a Parlamentului European, moment decisiv pentru desemnarea propunerii finale, care va fi înaintată mâine pentru votul plenului. Audierile nu au fost scutite de scandal. În Parlamentul European, Grupul S&D din Comisia LIBE a obţinut schimbarea procedurii alegerii candidatului final, care va fi desemnat prin votul tuturor membrilor comisiei. Puteţi urmări ÎN DIRECT, de la ora 16:30, audierile la care participă şi Laura Codruţa Kovesi.
Toţi membrii comisiilor LIBE şi CONT din Parlamentul European vor vota pentru desemnarea candidatului la funcţia de procuror şef european, pentru care concurează şi Laura Codruţa Kovesi, şi nu coordonatorii grupurilor politice. Comisia CONT va vota după audierea de marţi a candidaţilor, iar cea LIBE miercuri dimineaţă, de la ora 12:00 (ora României).
Coordonatorul grupului S&D a contestat procedura iniţială, prin care doar coordonatorii grupurilor politice luau decizia finală, iar procedura a fost schimbată.
Eurodeputaţii îi vor avea în faţă pe cei trei candidaţi selecţionaţi (în ordine alfabetică), Jean-Francois Bohnert din Franţa, Laura Codruţa Kovesi din România şi Andres Ritter din Germania.
Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.
Conform surselor citate, în urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.
Și în țară sunt discuții aprinse, mai ales după ce, astăzi, CSM i-a respins, pentru a doua oară echivalarea gradului fostei șefe DNA.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dezbătut plângerea formulată de Laura Codruţa Kovesi faţă de decizia din noiembrie 2018 a Secţiei, care a respins cererea fostului procuror de recunoaştere a gradului profesional aferent Parchetului General.
Kovesi este un procuror care are doar grad de tribunal.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.