Breaking news! PNL bagă țara în carantină! Senator liberal infectat de coronavirus. Orban se izolează la Vila Lac. Iohannis a intrat în contact cu Orban.Tot Guvernul testat. Cine ar mai putea fi infectat. Toată conducerea PNL, izolată

Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Victor Costache, confirmă faptul că senatorul PNL Vergil Chițac este infectat cu noul coronavirus.  Acesta a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie. Printre cei infectați este și soția senatorului, declară sursele citate. Întregul Birou Executiv al PNL va intra în carantină, iar membrii acestuia vor fi testați pentru coronavirus.
Au fost solicitate 150 de teste. Guvernul a anunțat, de asemenea, că accesul jurnaliștilor la Palatul Victoria va fi restricționat.
„Am solicitat Ministerului Sănătății să deruleze rapid ancheta epidemiologică. Toți colegii vor fi testați”, a declarat, vineri, Ludovic Orban.
Miniștrii urmează să decidă unde se vor izola, iar recomandarea premierului - la birourile lor, de unde își vor exercita, în continuare, atribuțiile, dar nu vor mai merge la consultări.
În plus, Ludovic Orban a declarat că se va izola la Vila Lac.
Pentru a preveni răspândirea COVID-19, va fi restricționat temporar accesul jurnaliștilor la Palatul Victoria.
Premierul Ludovic Orban a anunțat că nu merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis, după ce un senator PNL a fost diagnosticat cu coronavirus. "Miniștrii urmează să se ia o decizie unde se vor izola până vine diagnosticul. Le-am recomandat să nu ia contact cu nimeni, să își desfășoare discuțiile prin telefon și online. Solicit întregului dispozitiv de lupta împotriva coronavirusului să ia măsuri astfel încât să nu fie afectată întreaga capacitate a guvernului de a lupta împotriva coronavirsului. Imediat ce vom avea diagnosticele vor fi făcute publice", a declarat Orban.
"Cum sa merg la consultări? Ar insemna sa expun presedintele (...) În timpul ședinței de BEX mi-a transmis această informație, l-am sunat pe președinte, normal, cum se face în astfel de situație", a spus Ludovic Orban. Consultările urmau să aibă loc astăzi.
Legat de întâlnirea cu Klaus Iohannis, pe care a avut-o în cursul zilei de miercuri. "Am avut întâlnirea, dar nu am mai dat mâna. Am avut constituirea grupului de lucru pentru m[aurile economice", a spus Orban.

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la ședința Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României generat de efectele COVID-19, la Palatul Victoria.

Au stat în aceeași sală:

- Premierul Ludovic Orban

- Președintele Klaus Iohannis

- Șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă

- Vicepremierul Raluca Turcan

- Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

- Ministrul Economiei, Virgil Popescu

- Ministrul Transporturilor, Lucian Bode

- Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

- Lideri din Autoritatea de Supraveghere Financiară, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Institutul Național de Statistică, Institutul de Economie Mondială și Consiliul Concurenței.

- Din partea mediului de afaceri: Asociația Națioanlă a Exportatorilor și Importatorilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Coaliția pentru Dezvoltarea României și Asociația Română a Băncilor”

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.