Bursa de la Bucureşti, promovată de agenţia FTSE Russell la statutul de piaţă emergentă secundară. Drăghici: Este o decizie istorică, echivalentă cu aderarea României în UE

Bursa de la Bucureşti îndeplineşte condiţia de lichiditate şi promovează la statutul de Piaţă Emergentă Secundară din septembrie 2020, a anunțat agenţia FTSE Russell. Acest lucru înseamnă că Banca Transilvania, Romgaz şi BRD-SocGen ar putea fi incluse în indicele FTSE Global All Cap, anunță Ziarul Financiar. Odată cu trecerea la statutul de piaţă emergentă secundară Bursa de la Bucureşti va intra în vizorul mai multor investitori mari, care gestionează portofolii semnificative de investiţii. Astfel, decizia este un vot de încredere pentru Bursa de la Bucureşti.
Deputatul de Argeș Mircea Drăghici a vorbit despre accederea economiei românești în acest club select, echivalentă categoriei «investment grade» de care beneficiază ţara noastră în clasificarea agenţiilor de rating şi are acum şansa de a contribui şi mai mult la capitalizarea economiei reale româneşti. „Promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă poate fi considerată, din punct de vedere economic pentru piaţa de capital, echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană. România merită să fie promovată pentru că a demonstrat, în repetate rânduri, că este o piaţă funcţională şi accesibilă”, spune Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie BVB.
Pe bună dreptate, analiștii economici spun că este istorică decizia agenției de rating a London Stock Exchange de a promova România la statutul de Piață Emergentă Secundară.
Acest vot de încredere primit de economia românească ne pune în atenția marilor investitori care, prin piața de capital, vor aduce mai mulți bani în România. Noi uși se deschid de acum pentru noi", a menționat Mircea Drăghici..

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.