Călin Popescu Tăriceanu, președinte? Ce spune liderul ALDE despre o posibilă candidatură

Călin Popescu Tăriceanu nu exclude o posibilă candidatură la prezidențiale, în 2019, dar afirmă că decizia nu este una simplă."Nu e un lucru simplu și nici nu am discutat în cadrul coaliției, unde va trebui să luăm la un moment dat o decizie - una deloc simplă - care tebuie, practic, să materializeze formula în care vom merge: cu un singur candidat sau fiecare din formațiunile noastre cu câteun candidat. Până atunci mai avem timp", a spus Tăriceanu.
Întrebat dacă își dorește să candideze la prezidențiale, liderul ALDE a răspuns: "N-aș spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiție nemăsurată", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit că îl preocupă funcția prezidențială și că se gândește uneori cum ar trebui să fie mandatul de președinte.

"Poate un pas mai sus ar fi, nu o candidatură, că am mai candidat și în 2014, ci funcția prezidențială - ceea ce nu este un lucru care să spun că nu mă preocupă. Sigur că de foarte multe ori stau și mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de președinte, cum aș face eu mandatul de președinte, ce ar trebui să fac pentru România.
Pentru că eu văd o mare diferență între ce scrie în Constituție, cum este descris rolul președintelui și ceea ce se întâmplă în realitate", a adăugat liderul ALDE.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.