Când șefimea se face plocon: Jurnalistă de la TVR a demisionat după ce șefa de la știri a considerat că e prea agresivă cu puterea

Jurnalista Andreea Dumitrescu, a de demisionat din TVR după ce conducerea reacției știri a mutat-o de pe domeniile PSD, Parlament și CCR, considerând că ar fi prea agresivă cu puterea. Andreei Dumitrescu i s-a repartizat un alt domeniu de acoperire, primăriile.
Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a fost chemată la șefa știrilor, Mădălina Rădulescu. Conform acelorași surse, jurnalistei i s-a reproșat că ar fi "prea agresivă". Ca atare, i s-a oferit o variantă de "compromis": un alt domeniu de acoperit, și anume primăriile. „În acest caz, îmi dau demisia", ar fi replicat Andreea Dumitrescu.  În urma scandalului, șefa știrilor TVR a dat explicații în ședința Consiliului de Administrație a TVR, care a avut loc pe 28 februarie.
Mădălina Rădulescu a explicat că este o măsură organizatorică, bazată pe decizia de a varia ariile tematice acoperite de jurnalişti astfel încât aceştia să-şi extindă domeniul de expertiză.
Totodată, această măsură a fost luată în contextul în care Direcţia Ştiri produce zilnic peste 9 ore de program, cu o redacţie subdimensionată la nivelul reporterilor de teren care trebuie să acopere un număr mare de evenimente variate.
Cert este că ceva s-a întâmplat la TVR. Și de vină nu este nici PSD, nici vreun alt partid oricare s-ar afla la putere. De vină este șefimea care crede că trebuie să se întindă pres unora și altora, chiar și dacă nu i se cere acest lucru. Vă dați seama că, dacă ar există o asemenea presiune realmente, jurnaliștii ar fi zburați imediat. Uneori, acești șefi sunt cu mult mai rău decât cei subordonați politic nemijlocit pentru că aceștia au tendința de a cenzura sau de a lua anumite decizii drastice de mult mai multe ori, din simplul motiv că nu au competența unora care, chiar dacă sunt numiți politic și sunt profesioniști, au forța să își apere activitatea lor și a subordonaților lor. Nu de alta, dar tendința de subordonare a TVR a existat permanent de la înființare și până în prezent. 
Culmea este că Andreea Dumitrescu nu era nici pe departe o jurnalistă agresivă. Nu făcea altceva decât să pună întrebări pentru a obține răspunsuri. Asta în contextul în care pe acolo își fac veacul jurnaliști care ai senzația că sunt membri #rezist sau USR, care pe lângă întrebări, dacă sunt în stare să pună vreo întrebare, vin cu o mulțime de comentarii tendențioase sau chiar jignitoare la adresa politicienilor, mai ales a celor de la PSD.
Iată și mesajul prin care cunoscuta jurnalistă și-a anunțat demisia printr-o postare pe Facebook: Azi se încheie doi ani și un pic la TVR! Au fost frumoși, nervoși, pasionanti, cu oameni minunați de la care am avut multe de învățat, cu experiențe unice pe care nu știu dacă voi avea ocazia să le mai trăiesc. A fost un loc in care mi-am făcut meseria cu mult drag și neîngrădit, iar când acest lucru nu a mai fost posibil pentru mine am ales să plec si sa încerc sa fac asta mai departe in alt loc. Las însă în urmă o echipa care face toate eforturile în continuare pentru a aduce pe ecran știri echilibrate si documentate intr-o mare de zgomot. In ciuda celor întâmplate in cazul meu am toată încrederea că ei vor reuși să mențină standardele unor jurnale ca la carte. Vă mulțumesc tuturor pentru tot, a fost o onoare! Rămas bun, TVR!

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.