De Ziua Independenței, la Câmpulung Muscel a fost adoptată o declarație de reunire cu Basarabia

Prima Capitală a Țării Românești, municipiul Câmpulung, devine primul municipiu din Argeș care a adoptat, în Consiliul Local, o declaraţie de reunire a României cu Republica Moldova. Actul a fost semnat chiar astăzi, într-o zi cu încărcătură puternică, pe 9 Mai, de Ziua Independenței României.  Prin acest document Consiliul Local le cere Parlamentelor celor două ţări să adopte o declaraţie comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc, dar şi un pachet pachet de legi în acest sens.

Prin adoptarea acestei declaraţii, Consiliul Local al Municipiului Câmpulung îşi exprimă solidaritatea „deplină” faţă de consiliile raionale, locale şi judeţene din Republica Moldova şi România care şi-au afirmat aspiraţiile de reîntregire naţională, condamnă pactul Ribbentrop-Molotov şi solicită Parlamentelor României şi Republicii Moldova să emită o declaraţie comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc, dar şi să elaboreze şi să aprobe „în regim de urgenţă” un pachet de legi privind reunirea Basarabiei cu România.

Până acum, mai multe comune prima dintre ele fiind comuna Corbi, au adoptat astfel de declarații. Câmpulungul este însă primul oraș care semnează o astfel de declarație în județul Argeș.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.