Deputat PSD de Argeș: Mă bucur că CSAT a înțeles în sfârșit ceea ce am propus: autostrăzile trebuie sa fie obiective de interes și siguranță națională!


CSAT a decis marţi ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional.Președintele Klaus Iohannis a menționat în declarația de presă ulterioară ședinței că i-a propus, cu această ocazie, premierului Viorica Dăncilă, posibilitatea declarării și acestui obiectiv de infrastructură ca unul strategic de interes național în CSAT și pentru autostrada Moldovei. Întâmplător sau nu, în momentul în care a fost nominalizat pentru funcția de ministru al Transporturilor, unul din obiectivele pe care deputatul de Argeș Mircea Drăghici le-a avut în vedere a fost exact acela al declarării anumitor autostrăzi, inclusiv autostrada Pitești-Sibiu, ca obiective strategice de interes național pentru a putea accelera lucrările acestor investiții. Klaus Iohannis l-a refuzat atunci pe Mircea Drăghici pentru această funcție de ministru al Transporturilor, însă i-a preluat ideea, idee care a fost menținută și la nivel guvernamental.

Mă bucur că CSAT a înțeles în sfârșit ceea ce am propus la momentul nominalizării mele pentru funcția de ministru al Transporturilor: autostrăzile trebuie sa fie obiective de interes și siguranță națională!

Iată ceea ce am adus în spațiul public încă de la începutul anului, chiar dacă la acel moment mulți nu au crezut în ideea mea: (...) Ambii, și eu și dumneavoastră, eram cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Sibiu printr-o autostradă! De asemenea, Olguța Vasilescu și cu mine am fi fost cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Craiova printr-o autostradă, amândoi din pozițiile de ministru pentru care am fost propuși.
Și, domnule Președinte Iohannis, amândoi, și eu și dumneavoastră, eram exact persoanele potrivite așa încât unul să ceară spre aprobarea CSAT o strategie de diminuare a vulnerabilității naționale în infrastructura rutieră și de transport la care am lucrat, iar celălalt sa o pună pe ordinea de zi spre aprobare. Sunt convins că puteam astfel debloca cu celeritate investițiile și achizițiile publice, este o parte din postarea lui deputatului Mircea Drăghici pe pagina sa de Facebook, care redă integral poziția pe care a avut-o imediat după ce Klaus Iohannis a respins nominalizarea sa pentru portofoliul de la Transporturi.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.