DNA a pus în mișcare acțiunea penală în cazul fostului trezorier PSD. Drăghici: Civilii din politică trebuie executați!”. “Am înțeles, să trăiți!"

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a afirmat, luni, că nu există ''nicio raţiune pentru punerea în mişcare a acţiunii penale'' în cazul său, în dosarul în care este acuzat de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.
"Sunt realmente uluit de decizia DNA de astăzi. Nu există absolut nicio raţiune pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, niciun argument sustenabil. Ca şi în cazul soţiei mele, totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare. În condiţiile în care toţi martorii au dat declaraţii favorabile de la momentul în care am fost numit suspect şi până astăzi, nu pot decât să constat cu dezolare că trăim vremuri în care poliţia politică e vie şi din ce în ce mai puternică. Civilii din politică trebuie executați!”. “Am înțeles, să trăiți!", a scris Mircea Drăghici pe Facebook.
Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Întrebat de jurnalişti la ieşirea din DNA dacă a fost făcut inculpat de către procurorii anticorupţie, Drăghici a răspuns: "Da, s-a pus în mişcare acţiunea penală".
Pe 2 aprilie, DNA anunţa că Mircea Drăghici a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie de la Autoritatea Electorală Permanentă.

"Mașina Mercedes GLE achiziționată second-hand de PSD din FONDURI PRIVATE (nu din subvenție) nu a mai servit scopului inițial pentru care a fost cumpărată. Singurul “pedepsit” pentru a o cumpăra la ACELAȘI PREȚ a fost subsemnatul. Nefiind pregătit pentru o asemenea achiziție, plata a fost făcută în mai multe tranșe, contravaloarea fiind achitată integral. Legea permite pe deplin acest lucru, nu înțeleg care e delapidarea! E o enormă absurditate!
În ceea ce privește imobilul din Pipera, acesta nu a fost niciodată în proprietatea mea și nu este! Acolo s-au desfășurat activități ale departamentului PSD online și cazări temporare pentru cei care au deservit acest proiect. Dacă imobilul este al meu, așa cum repetă unii cu îndârjire în spațiul public, atunci de ce noi locuim cu chirie într-un bloc din București la ultimul etaj?", a menționat la vremea respectivă Mircea Drăghici desore acuzațiile DNA.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.