Exclusiv! ALDE dă o lovitură totală PNL în Argeș. Ion Popa a trecut în partidul lui Tăriceanu

PNL Argeș a rămas cu un singur parlamentar, în persoana lui Dan Bica! Senatorul Ion Popa a trecut la ALDE și va activa în cadrul grupului parlamentar din Senat la ALDE. Practic, Andrei Gerea și Ion Popa refac echipa care l-a dat jos pe Adrian Miuțescu de la conducerea PNL, după ce liberalii au pierdut aproape totul în Argeș în ciuda guvernării Tăriceanu. În urma acestei plecări, PNL riscă să rămână fără grup parlamentar în Senat, unde acum numără doar 10 membri.

De altfel, se știe că Ion Popa nu se înțelegea nici cu Adrian Miuțescu și nici cu Ludovic Orban. Cei doi au săpat adânc împotriva lui Ion Popa, care a rămas fără conducerea PNL Argeș și fără funcțiile deținute în Senat. Vă reamintim că inițial Popa era liderul grupului PNL în Senatul României după care a fost chestor al Senatului din partea PNL. Odată cu venirea la putere a camarile lui Ludovic Orban, toți oamenii importanți ai PNL care nu se închinau noii conduceri au fost debarcați din funcții. În afară de Ion Popa, au fost trași pe linie moartă și Alina Gorghiu (fost președinte PNL), care a fost schimbată din funcția de membru în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, acolo unde Gorghiu era membru titular în Comisia care îi audiază pe judecătorii care merg la CEDO, dar și Daniel Zamfir, înlocuit din funcția de președinte al comisiei economice din Parlament.

Începând cu data de 13 iunie a.c., senatorul Ion Popa s-a înscris în partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și va activa în cadrul grupului parlamentar ALDE din Senat.

Senatorul Ion Popa a anunțat, în plenul Senatului, că va activa începând de astăzi în grupul parlamentar al ALDE. Ion Popa a fost ales parlamentar în Circumscripţia electorală nr.03 Argeş.

Prin alăturarea senatorului Ion Popa, grupul parlamentar al ALDE din Senat numără zece senatori, se arată în comunicatul ALDE.

Meteo

Mostly cloudy

22°C

Pitesti

Mostly cloudy
Humidity: 37%
Wind: SSE at 6.44 km/h
Monday
Partly cloudy
10°C / 23°C
Tuesday
Scattered showers
12°C / 22°C
Wednesday
Showers
13°C / 19°C
Thursday
Thunderstorms
14°C / 20°C

Latest Tweets

Video! Sfârșit de iunie cu zăpadă în munții Făgăraș: A nins pe Transfăgărășan! https://t.co/r86CV6nMR5
Iohannis mai vrea un mandat de președinte: Sunt ferm hotărât să candidez https://t.co/7ik1uCcYgn
Cheile Dâmbovicioarei: Începe concursul de escalada Memorialul Bebe Nistorescu https://t.co/mqVPKc2cf0
Decizia CEx: Dragnea are susținere totală. Planul de război al PSD https://t.co/X5eMnYbmas
Tabere militare și scene din Primul Război Mondial, la Mioveni https://t.co/tpoBed4l8V
Follow ProARGES on Twitter