Mircea Diaconu, funcție importantă în Parlamentul European

By Septembrie 16, 2016 734

Actorul și europarlamentarul argeșean Mircea Diaconu a reușit că câștige o bătălie importantă în Parlamentul European. Diaconu a fost desemnat raportor pe subiectul Anul European al Patrimoniului 2018.
”Cu eforturi substanțiale și cu sprijinul colegilor mei din CULT, am reușit să convingem Comisia Europeană de importanța unui an european dedicat patrimoniului cultural. Acest subiect mi se pare esențial, cu atât mai mult cu cât crizele care vin peste Europa de câțiva ani încoace, vedeți bine, sunt crize de identitate, de omogenitate. Ori, măcar din acest punct de vedere, reperele culturale sunt de identitate fundamentală și pentru națiuni în sine, și pentru Europa în întregul său”, susține Mircea Diaconu, informează Radu Tudor, pe blog.
Se pare, însă, că adevărata bătălie politică pentru realizarea acestui an începe abia acum. Comisia Europeană nu prevede niciun buget pentru acest proiect, sugerând finanțarea sa din programul Europa Creativă, principala sursă UE pentru sectoarele culturale și creative din Europa.
‘E o rușine! Cultura primește cele mai puține fonduri în Europa, iar programul Europa Creativă este deja suprasolicitat. Dacă nu înțelegem o dată și pentru totdeauna că fără coeziune socială nu avem ce face cu o uniune politică și economică, vă garantez că și peste doi ani și peste zece Europa va avea exact aceleași probleme pe care le are astăzi’.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.