Mircea Drăghici: România, în topul celor mai atractive țări din UE pentru investiții

Investiţiile străine directe în România au crescut anul trecut, faţă de anul precedent, cu 9,8%, la 5,266 miliarde euro, potrivit datelor transmise, luni, de Banca Naţională a României (BNR). În 2017, fluxul net de investiţii străine directe a înregistrat valoarea de 4,8 miliarde euro. Fluxul net de investiţii străine directe în anul 2018 a înregistrat valoarea de 5,266 miliarde euro, din care 5,546 miliarde euro sunt participaţii la capitalurile proprii, nivel rezultat prin însumarea aportului la capitalul întreprinderilor ISD, în valoare de 2,973 miliarde euro, cu profitul reinvestit în întreprinderile ISD în valoare de 2,573 miliarde euro.
Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici a subliniat că, datorită politicilor guvernamentale, România rămâne în topul țărilor din Uniunea European ca atractivitate pentru investitorii străini. De altfel, a arătat Mircea Drăghici, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, investițiile străine directe în țara noastră au crescut cu aproape 30%. "România devine din ce în ce mai atractivă pentru companiile străine, care au investit în țara noastră cu aproape 30% mai mult în primele 6 luni din acest an față de aceeași perioadă a lui 2018.

Investitorii străini au adus, așadar, mai mulți bani în economia românească; mai important decât atât însă, interesul crescut al acestora indică faptul că România are o creștere economică sănătoasă, pe care o poate susține și în viitor.

#NeRespectămPromisiunile", a postat Mircea Drăghici pe pagina sa de Facebook.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.