Mircea Drăghici, sesizare la Inspecția Judiciară

Deputatul de Argeș Mircea Drăghici a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la abaterile disciplinare săvârșite de procurorii care au dispus informare publică în cauzele în care ar fi vizat.

”Astăzi am sesizat Inspecția Judiciară cu privire la abaterile disciplinare săvârșite de procurorii care au dispus informare publică în cauzele în care aș fi vizat. Printre alte aspecte incluse în sesizare, amintesc aici doar faptul că încă nu am primit un răspuns la întrebările legate de aceste dosare ce m-ar viza în mod direct. În schimb, Parchetul a răspuns în mai puțin de 24 de ore unor întrebări adresate de jurnaliști pe același subiect. S-a mizat deci pe o mediatizare intensă care să inducă percepția unei false vinovății, fără ca eu să mă pot apăra”, a transmis deputatul Mircea Drăghici.

Demersul lui Mircea Drăghici a fost făcut în contextul în care, la numai două zile după ce PSD l-a nominalizat pentru preluarea funcției de ministru al Transporturilor, în anumite zone ale presei a apărut, pe surse, informația conform căreia numele deputatului de Argeș ar figura în două dosare penale. Parchetul General nu a explicat ce statut ar avea Mircea Drăghici în aceste noi dosare, însă trezorierul PSD a subliniat că aceste livrări de informații în presă au avut rolul unui atac mediatic în care imaginea sa să aibă de suferit. Interesant este că infromațiile respective au apărut imediat după ce Klaus Iohannis a anunțat că a început o analiză a propunerilor venite din partea PSD pentru nominalizările la Dezvoltare (Olguța Vasilescu) și Transporturi (Mircea Drăghici).

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.